Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ruotsin kieli kuuluu edelleen vahvasti Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Kalevassa 17.3.2017.

Mirja Niemitalo kirjoitti (Kaleva 16.3.) ruotsinkielisistä ohjelmista Ylen kanavilla. On ilahduttavaa, että Ylen ruotsinkieliset sisällöt kiinnostavat.

Yle Femin omien ohjelmien määrä pysyy kanavauudistuksen jälkeen lähes entisellään. Ruotsin SVT Worldin ohjelmavirta ei enää näy, mutta SVT:n ohjelmista katsotuimmat pysyvät edelleen Ylen ohjelmistossa. Lisäksi Yle saa aiempaa enemmän oikeuksia julkaista Ruotsin television ohjelmia myös Yle Areenassa.

Esimerkiksi Niemitalon kaipaama Vem vet mest? -visailuohjelma näkyy tulevaisuudessakin Ylen kanavilla. Myös suomenkielistenkin suosiossa olevat Skavlan, Allsång på Skansen, Doobidoo ja På spåret säilyvät Ylen ohjelmistossa. Tekstityksiä lisätään paitsi ruotsiksi, myös suomeksi, mikä voi ilahduttaa esimerkiksi niitä Skavlanin suomenkielisiä katsojia, joilla on ollut vaikeuksia ymmärtää ohjelmassa usein puhuttavia muitakin pohjoismaisia kieliä kuin ruotsia.

Kaiken kaikkiaan SVT Worldin ohjelmavirralla oli Yle Fem:llä hyvin vähän katsojia. Uskomme, että kun ruotsinkielistä ohjelmaa – siis myös näitä suosittuja SVT:n ohjelmia – tarjotaan aiempaa mietitymmin ja harkitumpina aikoina, ne löytävät myös uusia katsojia suomenkielisenkin väestön keskuudesta.

Johan Aaltonen
mediapäällikkö, Svenska Yle

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.