Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Vielä Lahden MM-hiihdoista ja Ylen tv-tuotannosta

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Aamulehdessä ja Ilkassa 17.3.2017.

Lahden upeat MM-kisat saavat kiitosta ja Yle hoiti tapahtuman mediatuotannon totutun ammattitaitoisesti. Tämä näkyi huipputarjonnan lisäksi myös erinomaisina tavoittavuuslukuina, joita nostivat myös suomalaishiihtäjien onnistumiset. Myös paljon kansainvälistä tunnustusta saanut maailmanlaajuinen, yli 20 maahan toimitettu tv:n kisalähetys oli Ylen tiimin käsialaa. Kiitämme kehuista!

Yle satsasi Lahden kisoihin tv-oikeuksien lisäksi merkittävän summan rahaa. Kisat olisivat olleet meille huomattavasti halvemmat, mikäli kansainvälisen tv-signaalin olisi tuottanut joku muu kuin Yle. Se olisi hyvinkin mahdollista, mutta Yle oli tässä valmis merkittäviin lisäsatsauksiin, koska oli arvokasta saada kisat Suomeen.

Ison kansainvälisen urheilutapahtuman mediatuotannon kustannuksia ei ole helppo eikä – sopimusoikeudellisista syistä – mahdollistakaan täysin avata. Mutta lyhyesti voi sanoa, että Yle maksaa ensinnäkin jo kisojen esitysoikeuksista miljoonia euroja. Lisäksi olemme yhdessä Euroopan yleisradioliitto EBU:n kanssa tukeneet kisajärjestäjää miljoonien arvoisella kansainvälisellä tv-tuotannolla. Kisajärjestäjä sitoutui aluksi kattamaan televisioinnista moninkertaisesti suuremman osuuden, mutta lopulta heidän osuutensa jäi kuitenkin selvästi alhaisemmaksi.

Suomalainen hiihto jäi Lahden kisoista kuitenkin vahvasti saamapuolelle. Kisat ja Lahti saivat myös erinomaista näkyvyyttä ja kuuluvuutta Ylen kanavilla. Niin pitääkin, sillä unohtumattomien urheiluelämysten tuottaminen suomalaisille on Ylen tehtävä. Kisasignaalin tuottaminen puolestaan kuuluu lähtökohtaisesti aina kisajärjestäjän vastuulle, ei Ylen velvollisuuksiin. Tämän Lahden MM-hiihtojen järjestäjät ovat tienneet jo ennen kisahakemuksen jättämistä.

Panu Pokkinen
Yle Urheilun päällikkö

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.