Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen luotettavuus on korkealla tasolla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Iltalehdessä 16.3.2017.

Kansanedustaja Mika Niikko kirjoitti Ylestä ja Ylen Uutisista (IL 12.3. / EES 15.3.)

Niikko viittaa kirjoituksessaan yhtiön uutistoiminnasta tammikuussa tehtyyn tutkimukseen. Niikon kirjoituksessa tulkitaan tutkimuksen tuloksia kuitenkin virheellisesti: luotettavuus ja riippumattomuus ovat kaksi eri asiaa.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksessa helmikuussa 2017 vastaajista 86 prosenttia piti Yleä luotettavana uutismediana. Tulos oli 90 prosenttia vastaavassa kyselyssä vuonna 2016 eli suomalaiset luottavat Ylen uutistoimintaan. Vuoden 2017 tutkimuskierroksella vastaajista 47 prosenttia arvioi Ylen uutiset riippumattomaksi. Viime lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa Ylen uutisia piti riippumattomana 48 prosenttia vastaajista.

Kansalaisten arviot Ylen uutistoiminnan luotettavuudesta ja riippumattomuudesta ovat viime vuosien tutkimuksissa pysyneet samalla tasolla ja Ylen saamat arviot ovat korkealla verrattuna muihin mediatoimijoihin.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksen tarkoituksena on selvittää viisi kertaa vuodessa Ylen asemaa suomalaisena uutistoimijana. Viimeisimmässä tutkimuksessa haastateltiin tammikuussa yli tuhatta suomalaista.

Annika Ruoranen
asiakkuuspäällikkö, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.