Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen luotettavuus on korkealla tasolla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Iltalehdessä 16.3.2017.

Kansanedustaja Mika Niikko kirjoitti Ylestä ja Ylen Uutisista (IL 12.3. / EES 15.3.)

Niikko viittaa kirjoituksessaan yhtiön uutistoiminnasta tammikuussa tehtyyn tutkimukseen. Niikon kirjoituksessa tulkitaan tutkimuksen tuloksia kuitenkin virheellisesti: luotettavuus ja riippumattomuus ovat kaksi eri asiaa.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksessa helmikuussa 2017 vastaajista 86 prosenttia piti Yleä luotettavana uutismediana. Tulos oli 90 prosenttia vastaavassa kyselyssä vuonna 2016 eli suomalaiset luottavat Ylen uutistoimintaan. Vuoden 2017 tutkimuskierroksella vastaajista 47 prosenttia arvioi Ylen uutiset riippumattomaksi. Viime lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa Ylen uutisia piti riippumattomana 48 prosenttia vastaajista.

Kansalaisten arviot Ylen uutistoiminnan luotettavuudesta ja riippumattomuudesta ovat viime vuosien tutkimuksissa pysyneet samalla tasolla ja Ylen saamat arviot ovat korkealla verrattuna muihin mediatoimijoihin.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksen tarkoituksena on selvittää viisi kertaa vuodessa Ylen asemaa suomalaisena uutistoimijana. Viimeisimmässä tutkimuksessa haastateltiin tammikuussa yli tuhatta suomalaista.

Annika Ruoranen
asiakkuuspäällikkö, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta