Hyppää pääsisältöön

Our Girl: BBC-draama brittiarmeijan lääkintänaisesta

Brittisarja Our Girlin päähenkilö vaihtuu toisella tuotantokaudella. Uusissa jaksoissa seurataan korpraali Georgie Lanen tarinaa brittijoukkojen mukana Itä-Afrikassa. Jaksot Kakkosella maanantaisin klo 21 ja Yle Areenassa kuukauden ajan.

Päivitys 6.10.2017: Our Girlin uudet, kolmannen kauden jaksot nähdään Kakkosella ja Areenassa vuonna 2018.

Kokenut armeijan lääkintänainen Georgie Lane (Michelle Keegan) liittyy humanitäärisissä tehtävissä oleviin joukkoihin Keniassa.

Kotona häntä odottaa sulhanen, tohtori Jamie Cole (Royce Pierreson), jonka luokse Georgie on luvannut palata mahdollisimman pian.

Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, kun Georgie ja muu osasto ajautuvat vaarallisten tapahtumien pyörteeseen..

Pääroolin Michelle Keegan tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään saippuahitti Coronation Streetissä.

Ensimmäisen kauden esittely: BBC-draama armeijaan värväytyvästä brittitytöstä

Lontoolaisen suurperheen särmikäs esikoistytär Molly Dawes (Lacey Turner) saa mittariin täydet 18 vuotta ja päätyy isojen kysymysten äärelle.

Kotona on kaoottista, luottamusrajoitteisen poikaystävän kanssa levotonta ja työ kauneushoitolassakin kenties jotakin muuta kuin mitä Molly oikeasti elämältä haluaa.

Kaikkien, eniten itsensä, yllätyksesi tyttö marssii armeijan rekrytointitoimistoon ja kokeiden läpäisyn jälkeen alkaa vaiheikas matka lääkintähenkiöksi kohti Afganistanin leiri Bastionia.

Our Girl on huomattavasti paremmin käsikirjoitettu ja näytelty kuin armeijaan värväytymisestä kertovat tarinat yleensä.― Tom Sutcliffe, The Independent

Our Girlin on luonut sukupolvensa lahjakkaimmaksi käsikirjoittajaksi kutsuttu Tony Grounds (mm. Gone to the Dogs, Our Boy, Bodily Harm, When I'm 64).

Juonen osalta tenhoavasti ja koskettavastikin etenevä sarja kuljettaa armeijavaiheiden rinnalla myös perhettä ja muita ihmissuhdekuvioita. Isossa-Britanniassa EastEndersin myötä isoksi tähdeksi noussut Lacey Turner tekee Mollyn roolissa hienoa työtä.

Yle TV2