Hyppää pääsisältöön

Roisi, roisimpi Amy Schumer valloittaa Yle Areenan 7.4.

Tämän hetken kuumimpiin koomikoihin lukeutuva amerikkalainen Amy Schumer tähdittää Yle Areenassa 7.4. julkaistavaa Inside Amy Schumer (12) -sarjaa. Comedy Centralin tuottaman sarjan kaikki neljä tuotantokautta julkaistaan yksinoikeudella Yle Areenassa.

Amy Schumer on saanut niin kriitikot kuin yleisönkin puolellensa ja noussut yhdeksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista stand up -koomikoista. Monilahjakas Amy on näyttelijä, käsikirjoittaja ja tuottaja. Komediasarja Inside Amy Schumer (2013-) on palkittu mm. kolmella Primetime Emmy -palkinnolla.
 
Schumerin käsikirjoittamassa sarjassa käsitellään mm. seksiä, ihmissuhteita, ulkonäköpaineita provokatiivisella ja välillä vähän kieroutuneellakin otteella. Jokainen jakso sisältää useita osioita, kuten sketsejä, katuhaastatteluja ja stand up -komiikkaa. Amy Goes Deep -keskusteluissa Amy haastattelee tunnettua tai vähemmän tunnettua henkilöä ilman tabuja ja selvittää millaista on esim. huippumallin, stripparin, poliisin, gigolon tai 106-vuotiaan rouvan arki.

Sarjassa vierailee runsaasti tunnettuja tähtiä kuten Steve Buscemi, Patricia Arquette, Tina Fey, Jeff Goldblum, Liam Neeson ja Jerry Seinfeld. Sarjan taustatekijöistä löytyvät Dan Powell (The Daily Show with Jon Stewart, Saturday Night Live) ja Jessi Klein (Chapelle’s Show).
 
Inside Amy Schumer -sarjan neljässä tuotantokaudessa on yhteensä 39 jaksoa. Myöhemmin keväällä julkaistaan Amyn huikea stand up -keikka Mostly Sex Stuff.

Kuka Amy Schumer?

Amy Schumer päässään outo laite.
Amy Schumer hauskuuttaa Areenassa 7.4. Amy Schumer päässään outo laite. Kuva: Comedy Central/Yle Kuvapalvelu. Inside Amy Schumer,Amy Schumer

35-vuotias newyorkilainen koomikko ja näyttelijä tähdittää nimeään kantavaa palkittua viihdeohjelmaa ja kiertää maailmaa suosittuna stand up -esiintyjänä. Amyn stand up -ura alkoi vuonna 2004. Suuri yleisö kuuli hänestä kolmea vuotta myöhemmin, kun hän menestyi NBC:n Last Comic Standing -kilpailussa. Tämän jälkeen Amy alkoi esiintyä vakikasvona Comedy Central -kanavan ohjelmissa. Ikioma Inside Amy Schumer -sarja alkoi vuonna 2013.
 
Time-lehti listasi Amyn maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vuonna 2015. Hän on kirjoittanut myös kehutun omaelämäkerran ”The Girl with the Lower Back Tattoo”, joka julkaistiin syksyllä 2016, ja siitä tuli heti myyntimenestys.
 
Amy on näytellyt myös elokuvissa, mm. Ihan yössä (2015) ja toukokuussa ensi-iltansa saavassa Snatched.

Inside Amy Schumer (12) kaudet 1–4 Yle Areenassa 7.4. alkaen vuoden ajan.

 • Kylmän maan kuningatar on ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

  Ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

  Riikka Talvitien ja Tommi Kinnusen Kylmän maan kuningatar on radio-ooppera kahdessa näytöksessä. Teos on lajissaan ensimmäinen Suomessa lähes 70 vuoteen. Aiemmat varta vasten radioon toteutetut oopperat ovat Ahti Sonnisen Merenkuninkaan tytär vuonna 1949 ja Tauno Pylkkäsen Sudenmorsian, joka oli voittoisa Prix Italia -kilpailussa vuonna 1950.

 • Salaisuudet paljastuvat Totuuden treffeillä

  Totuuden treffit -sarja nyt katsottavissa Yle Areenassa

  Totuuden treffit -sarjassa salaisuudet paljastuvat ensitreffeillä. Jokaisen jakson alussa esitellään toisilleen kaksi ihmistä. Päivän aikana kumpikin järjestää toiselle treffit, joilla paljastaa itsestään yhden salaisuuden, jota ei yleensä ensitapaamisessa kertoisi. Totuuden treffit tiistaisin klo 19 Kakkosella alkaen 14.11.2017. Koko sarja katsottavissa jo nyt Yle Areenassa 9.4.2018 asti.

 • Juhli 100-vuotiasta Suomea kanssamme!

  Itsenäisyyspäivän ympärillä lukusia suoria lähetyksiä

  Yle kokoaa yhteen ja välittää juhlavuoden ikimuistoisimmat hetket ja onnittelut satavuotiaalle Suomelle suorissa tapahtumalähetyksissä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua