Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa: Esittelyssä elektropoppari Lynx, joka on esiintynyt Euroviisuissa taustalaulajana

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Lynx.

Lynx. // Kuva: Kai Kuusisto

Lynx on tuore r'n'b-vaikutteista sielukasta elektropoppia tekevä artisti.

YleX kommentoi:

Lynxin musiikki on pehmeää, sielukasta ja tummasävyistä. Uusin Addiction-biisi on vähäeleinen, mutta koukuttava kappale, joka sopii sumuisen iltakävelyn soundtrackiksi tai aamuöisten jatkojen rauhoittajaksi. Suomessa ei tehdä erityisen paljon suoraviivaista sielukasta r'n'b:tä, joten Lynxin musiikki on erittäin tervetullutta.

Haastattelussa Lynx

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

Molemmat vanhempani ovat ammatiltaan muusikoita, joten musiikki on ollut vahvasti läsnä koko elämäni.

Ensimmäinen ja selkein muisto siitä, että halusin itse tehdä musiikkia oli kuin äiti vei minut 6-vuotiaana katsomaan musikaalia (olisiko ollut Cats?), jossa nainen soitti rumpusettiä. Olin aivan haltioissani ja seuraavalla viikolla aloin käymään rumputunneilla. Ehkäpä se lähti siitä!

Mistä artistinimesi tulee?

Sukunimestäni, Ilves. 

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Esiintyminen Oaklyn-bändin kanssa Scandinavian Soul -festareilla joitain vuosia sitten Tanskassa oli mahtava kokemus. Siellä esitimme omaa musiikkiamme.

Toinen unohtumaton kokemus oli saada olla mukana Euroviisuissa keväällä 2016 Sandhjan taustalaulajana Tukholmassa: en ole koskaan esiintynyt niin suuren yleisön edessä!

Mitä keikkaa jännitit eniten?

Eniten jännitän oman musiikin keikkoja. Viime keväänä ensimmäinen kokopitkä Lynx-keikka Semifinalissa oli jännittävimpiä keikkakokemuksiani: biisit olivat paljolti henkilökohtaisia avautumisia omasta elämästäni, ja jotkut aiheet kivuliaita jakaa muiden kanssa. Mutta se oli erittäin palkitsevaa!

Mitä ilman et keikkailisi?

Omat kuulokkeet ja musiikki. Haluan yleensä mennä omaan kuplaan ennen keikkaa, rauhoittumaan ja vaikka tanssia jossain hämärässä nurkassa.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeitä ja miksi?

Nyt keväällä olen julkaisemassa biisiä, jossa kertosäkeessä lauletaan:

You're never as alone as when you're with someone you can never know/ Never as a mess as when you have to confess this is as far as you go

Biisi kertoo parisuhteesta, eroamisesta. Koen, että onnistuin kiteyttämään kertosäkeessä sen ydintunteen ja -ajatuksen, jonka takia en voinut enää olla siinä parisuhteessa.

Mistä Addiction-kappale kertoo? Miten se syntyi?

Kappale kuulostaa rakkauslaululta ja niin se tavallaan onkin. Mutta kohde ei ole yksittäinen ihminen vaan ilmaisen viha-rakkaus suhdetta someen, mediaan.

Kappale syntyi keskustelusta ystävän kanssa siitä, miten ihmiset ovat niin alttiita kaikelle mainostamiselle. Siitä, miten herkkiä me kaikki olemme ympäristölle ja kuinka joskus on vaikeaa erottaa se oma sisäinen ääni ulkomaailman surinasta ja kaaoksesta.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!