Hyppää pääsisältöön

Suhde itseen on elämäsi tärkein suhde

Sadun tehtävä: Pyskologia.
Sadun tehtävä: Pyskologia. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen tehtävät,vaakakapina

Istuuko olkapäälläsi ankara itsekriitikko vai lempeä minuuden tukija? Miten suhtaudut itseesi – tykkäätkö sä susta? Koska sillä on väliä – et ole kenenkään kanssa niin paljon kuin itsesi kanssa. Meidän sisäinen puheemme vaikuttaa siihen, miten tulkitsemme päivän tapahtumat ja vastoinkäymiset.

Tehtävä:

Mieti omalta kannaltasi seuraavia asioita:

 • Suhde itseen vaikuttaa siihen, kuinka tulkitsemme tilanteita ja maailmaa ympärillämme, ja miten jaksamme tai koemme meille tapahtuvat erilaiset asiat. Tykkäätkö susta? Onko oma sisäinen puheesi negatiivista vai positiivista?
 • Voimme oppia muuttamaan sisäistä puhetta. Opettele tunnistamaan, oletko itsesi ankarin kriitikko vai onko sisäinen puheesi lempeää kehoasi ja minuuttasi kohtaan. Voit aina muuttaa äänensävyä.
 • Olemme oppineet, ettemme ole tarpeeksi tai ettemme riitä. Mutta oletko ajatellut, ettei kenenkään tarvitsekaan olla kaikkea? Keskeneräisyys tekee ihmisestä kauniin.
 • Suhde itseen on elämäsi tärkein suhde: Mieti kolme ihanaa asiaa sinussa: Mistä olet kiinnostunut? Mikä sinua ilahduttaa? Mistä tykkäät?

Psykologia

 • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

  Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

  Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

 • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

  Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

  Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina