Hyppää pääsisältöön

Pekka Kuusisto ja Hannu Lintu esiintyvät peruuttaneen Leonidas Kavakosin tilalla

Pekka Kuusisto
Pekka Kuusisto Kuva: Henrietta Hassinen / Yle Pekka Kuusisto,viulu,klassinen musiikki

Viulisti ja kapellimestari Leonidas Kavakos on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 29.3. terveydellisistä syistä. Hänen piti sekä johtaa orkesteria että soittaa solistina Beethovenin viulukonsertossa. Kavakosin tilalla solistina esiintyy Pekka Kuusisto ja orkesteria johtaa Hannu Lintu. Konsertin ohjelma ei muutu ja Beethovenin lisäksi kuullaan Dvořákin 7. sinfonia. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Hannu Lintu aloitti RSO:n kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Aiemmin Lintu toimi Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana ja Helsingborgin Sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Lisäksi hän on ollut Irlannin kansallisorkesterin päävierailija. Lintu työskentelee säännöllisesti myös Avanti! -kamariorkesterin kanssa ja oli vuonna 2005 Avantin Suvisoitto -festivaalin taiteellinen johtaja. Lintu on johtanut merkittävimpien suomalaisten orkestereiden lisäksi mm. Lontoon Philharmonia -orkesteria, BBC:n Skotlannin sinfoniaorkesteria, Clevelandin, Houstonin, Minnesotan, Detroitin ja St. Louisin sinfoniaorkestereita, Leipzigin ja Kölnin radion sinfoniaorkestereita sekä Lyonin kansallisorkesteria. Kaudella 2016–2017 hän vierailee johtamassa mm. Berliinin saksalaista sinfoniaorkesteria, Wienin radion sinfoniaorkesteria sekä St. Louisin, Detroitin ja Baltimoren sinfoniaorkestereita.

Pekka Kuusisto on tullut tunnetuksi harvinaisen monipuolisena ja avarakatseisena muusikkona, joka on yhtä kotonaan niin viulukonserttojen solistina kuin vaikkapa elektronisen musiikin maailmassa. Vuonna 1995 Pekka Kuusisto voitti ensimmäisenä suomalaisena Jean Sibelius -viulukilpailun ja on sittemmin kiertänyt esiintymässä huippuorkestereiden solistina ympäri maailmaa. Viime vuonna Kuusisto aloitti Australian kamariorkesterin taiteellisena johtajana ja minnesotalaisen Saint Paul -kamariorkesterin taiteellisena partnerina.

29.3. klo 19
Keskiviikkosarja 12</
Hannu Lintu, kapellimestari
Pekka Kuusisto, viulu
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto
Antonin Dvořák: Sinfonia nro 7

 • RSO-festivaalilla kuullaan Magnus Lindbergin uutuuksia ja suurteoksia

  Esiintyjinä mm. Pekka Kuusisto, Seong-Jin Cho ja Hannu Lintu

  “Mikään ei ole hienompaa kuin tyhjä konserttisali, jossa seisoo tyhjä flyygeli. Siinä on jotakin maagista", sanoo RSO-festivaalin teemasäveltäjä Magnus Lindberg. Tapahtuma alkaa 11.10. Seong-Jin Chon pianoresitaalilla.

 • RSO-festivaalin avajaiskonsertissa soivat Mozartin, Bergin ja Lisztin sonaatit sekä Schubertin Wanderer-fantasia

  Teosesittelyt 11.10.

  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Fantasia d-molli K 397; pianosonaatti B-duuri K 281 "Mozartin soitossa herätti hämmästystä hänen ihmeteltävä taitavuutensa, jota varsinkin vasemmassa kädessä ja bassossa pidettiin aivan ainutlaatuisena, hänen tunteikkuutensa ja herkkyytensä ja kaunis ilmaisunsa, jotka yhdessä hänen ideoidensa ylenpalttisen runsauden ja sävellysteknisen osaamis

 • Seong-Jin Cho, piano

  Cho esiintyy RSO-festivaalilla 11.10.

  Seong-Jin Cho teki kansainvälisen läpimurtonsa syksyllä 2015 voittamalla 21-vuotiaana ensimmäisenä eteläkorealaisena Varsovan Chopin-pianokilpailun. Voitto herätti suurta innostusta, ja helmikuun 2016 Pianist-lehdessä todettiin, että hän voi "ylpeänä seistä sellaisten maineikkaiden aiempien voittajien kuin Pollinin, Argerichin ja Zimermanin rinnalla".

 • RSO esittää Keski-Euroopan kiertueella Fagerlundia ja Sibeliusta

  Kiertue vie orkesterin mm. Wieniin ja Veronaan.

  Radion sinfoniaorkesteri tekee Keski-Euroopan kiertueen ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla 29.9.-4.10. Ohjelmassa on Fagerlundin, Sayn, Sibeliuksen, Berlioz'n ja Brahmsin teoksia ja solisteina esiintyvät viulisti Elina Vähälä ja lyömäsoittaja Martin Grubinger.