Hyppää pääsisältöön

Suomen lupaavin vientitoivo ALMA on kaiken hypen arvoinen – uusi biisi Chasing Highs jatkaa tyylikästä linjaa

ALMAn Chasing Highs -uutuussinkku julkaistiin maailmanlaajuisesti tänään torstaina 23. maaliskuuta. Ensisoittonsa se sai BBC Radio 1 -kanavalla Briteissä. Kappale soi tänään YleX:n Päivän biisinä.

Emma-palkittu ALMA on matkalla kansainväliseksi tähdeksi. // Kuva: Promokuva

ALMA jatkaa uudella Chasing Highs -biisillään tyylikkäästi sinkkusarjaansa. Biisissä ei ole mitään mullistavaa ALMAn muihin sinkkuihin verrattuna, mutta ei siinä tarvitsekaan tässä vaiheessa olla. ALMA on löytänyt oman upean soundinsa ja sitä sietääkin toistaa ja toitottaa koko maailmalle.

Kansainvälinen biisi toimii varmasti aivan yhtä hyvin klubeilla Helsingissä kuin Berliinissäkin. ALMA on nyt jo saavuttanut huikeita asioita niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, vaikka matka on vasta alussa.

YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron juontaja Anne Lainto seuraa ALMAn menestystä suurella mielenkiinnolla.

- ALMA on ehdottomasti Suomen tämän hetken mielenkiintoisin vientiartisti. Se tulee varmasti näkymään parin vuoden päästä siinä mielessä, että muutkin suomalaispopparit alkavat ajattelemaan ulkomaita enemmän. Tällä hetkellä trendi on se, että tehdään paljon suomeksi Suomen markkinoille.

Lainto kuuntelee paljon brittiläistä BBC Radio 1 -radiokanavaa, joka nostaa ALMAa poikkeuksellisen paljon.

- Kanavan tuki on ollut uskomatonta niin somessa, soittolistalla kuin spiikeissäkin. On sairaan hienoa seurata hypeä.

"Chasing Highs on tosi hyvä elektropop-biisi, joka flirttailee deep house -soundeilla. Siinä on todella hyvä kertsi."― Anne Lainto

Lainto fiilaa erityisesti Chasing Highs -singlen kertsiä. Ylipäätään ALMAssa häneen tekee vaikutuksen tunnistettava ääni.

- Tämä biisi osoittaa ALMAn vahvaa omaa tyyliä. Se ei poikkea aiemmista biiseistä. Tämä ei ole ALMAn vahvin biisi, mutta hyvin tärkeä kappale näyttämään suuntaa. _Chasing Highs _on tosi hyvä elektropop-biisi, joka flirttailee deep house -soundeilla. Siinä on todella hyvä kertsi, Lainto kommentoi.

Artistin edellinen Dye My Hair -single oli menestys ympäri maailmaa niin radioissa kuin Spotifyssakin. Biisi nousi Saksan neljänneksi soitetuimmaksi radiokappaleeksi ja Tanskassa se sijoittui kahdeksanneksi. Englannissa BBC Radio 1 nosti kappaleen B-listalle, mikä on erittäin harvinaista suomalaiselle artistille. Kappale on kerännyt noin 30 miljoonaa striimiä Spotifyssa.

Viime kuukausina ALMA on esiintynyt lukuisissa keikkapaikoissa ympäri maailmaa. Laulaja vakuutti yleisön By:Larm-tapahtumassa maaliskuussa Norjassa, jossa hän veti salit täyteen kahtena peräkkäisenä iltana. Lisäksi poppari on esiintynyt loppuunmyydyille keikoille muun muassa Englannissa ja Ranskassa.

Mahtavien saavutusten lisäksi ALMA on todella samaistuttava tyyppi. Hän on hauska, rento ja persoonallinen ihminen, jolla pysyy jalat maassa hypen keskellä. ALMA muistaa hehkuttaa kaksoissiskoaan Annaa ja ystäviään jokaisessa haastattelussa, hän on suvaitseva esikuva ja rohkea pukeutuja.

ALMAn paheisiin kuuluu jatkuva kiroilu, josta artisti yrittää päästä eroon ainakin haastatteluissa.

ALMA on nyt jo saavuttanut uskomattoman paljon. Kerrataan vientitoivomme uran merkkipaalut.

ALMA kilpaili Idolsin seitsemännellä kaudella vuonna 2013, mutta putosi kisasta jo ennen semifinaalia. Skaba toi kuitenkin mukanaan loistavan tilaisuuden, sillä ALMA pääsi tuomarina toimineen Sini Sabotagen tuplaajaksi ja sai siten arvokasta keikkakokemusta.

ALMA allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 2014 JVG:n levy-yhtiön PME Recordsin kanssa.

Toukokuussa 2016 hän teki jo maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa. Esikoissinkku Karma julkaistiin kesäkuussa 2016.

Myös Elton John fiilaa ALMAn musiikkia. Supertähti on soittanut Karma-biisiä _Elton John's Rocket Hour -_radio-ohjelmassaan. Tätä ennen Elton John ei ollut koskaan aiemmin soittanut kenenkään suomalaisartistin musiikkia show’ssaan.

Lisäksi ALMA solmi marraskuussa 2015 lauluntekijäsopimuksen saksalaisen musiikkikustantamo Sony/ATV Music Publishingin kanssa.

Tämän vuoden Emma Gaalassa ALMA oli ehdolla peräti viidessä eri kategoriassa, jotka olivat vuoden tulokas, vuoden biisi, vuoden pop, vuoden artisti ja vuoden musiikkivideo. Lopulta hänet palkittiin vuoden tulokkaana, jonka lisäksi hän sai Vuoden vienti -Emman. ALMA myös esiintyi gaalassa.

Suomalaislaulaja on päässyt myös bailaamaan kansainvälisten tähtien kanssa Echo Awardsissa, joka on Saksan vastine Emma Gaalalle. Siellä ALMA törmäsi muun muassa Zara Larssoniin ja The Weekndiin. ALMA osallistui myös Brit Awardseihin, joka puolestaan on brittien vastine Emmoille. Hiljattain ALMA bailasi myös Losissa hittiartisti Charli XCX:n kanssa, josta löytyy kuvatodisteita Instagramista.

ALMA tekee parhaillaan esikoisalbumiaan ja kirjoittaa samalla biisejä myös muille artisteille, kuten esimerkiksi brittiyhtye Rudimentalille.

On todella mielenkiintoista seurata, kuinka suuri tähti vielä vanhempiensa luona Helsingissä asuvasta 21-vuotiaasta ALMAsta tulee.

Lue myös:

Alma on kuin elektropopin Amy Winehouse – analyysissa Dye My Hair -EP 

Emma Gaalassa näkyy uusi sukupolvi, joka mullisti musakentän – analysoimme kategoriat 

Lxandran ääntä on verrattu Adeleen, ja hän voisi olla Suomen seuraava Alma - “Pyrin toki kansainväliseen uraan, mutta kyllä mä teen ihan omaa juttuani”

ALMAn rumpali on monilahjakkuus, joka kiertää maailmalla ja soittaa cooleja DJ-keikkoja – tällainen on hypetetty KASPERG