Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 15 valittua: Yle Areenaan julkaistaan kotimaisia huumoriklassikoita

Hymyhuulet
Hymyhuulet katsottavissa Yle Areenassa 11.4. alkaen. Kuvassa Ville Virtanen ja Antti Raivio. Hymyhuulet hymyhuulet

Yle Areenan Toivotut: Huumori

Huhtikuun Toivotut-kokonaisuudessa julkaistaan Areenaan katsottavaksi nämä kotimaiset huumoriklassikot:

Tankki täyteen
Komediaklassikko vuodelta 1978. Kuvassa Vilénien huoltoaseman Juhana (Ilmari Saarelainen), Emmi (Sylvi Salonen) ja Sulo (Tauno Karvonen). Tuotanto TV2 Viihdetoimitus. Yhteensä 11 osaa. Julkaistaan ikuisilla Areena-katseluoikeuksilla. 

Velipuolikuu
Viistoa kohellustavuosilta 1983-84. Pontsan perhe, Balle Ramstedt ja pääsiäishanukas. Rälläkkä, rippileiri ja Raivola-rysapöksy. Muistan sua Elaine!  Pääosissa: Pirkka-Pekka Petelius, Pirjo Bergström, Kari Heiskanen, Esko Hukkanen, Seija Kareinen ja Eeva Litmanen. Tuotanto TV1 Viihdetoimitus. Yhteensä 15 osaa. Yle Areena 1 vuosi. 

Hymyhuulet 
Hauskoja huulia tyylikkäissä puitteissa vuodelta 1988. Lievä mopo. Auts-töks-töks-töks. Pääosissa: Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala, Antti Raivio, Ville Virtanen, Pirjo Luoma-aho, Billy Carson, Pham Tan Kiet ja Tiina Pirhonen. Tuotanto TV1 Viihdetoimitus. Yhteensä 16 osaa. Yle Areena 1 vuosi. 

Mutapainin ystävät
Vitsejä, sketsejä ja musiikkia vuodelta 1984-85.  Pääosissa: Pirkka-Pekka Petelius, Kari Heiskanen, Eeva Litmanen, Ilkka Heiskanen, Kati Bergman ja Marja Korhola. Yhteensä 8 osaa. Yle Areena 1 vuosi. 

Kotikatu, 2 tuotantokausi
Julkaistaan Yle Areenassa 27.4.ja on siellä katsottavissa puolen vuoden ajan.

MAANANTAI 10.4.

Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste
Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste dokumenttiprojekti: kiehumispiste

Dokumenttiprojekti: Kiehumispiste
Yle TV1 klo 21.30

Brexit, muukalaisviha ja yhä tiukempi rajavalvonta ovat muovaamassa uutta maailmaa tuleville sukupolville. Keskellä tätä myllerrystä Oula; fasismin historiaan erikoistunut 40-vuotias tutkija sekä Tapio; 70-vuotias yrittäjä, joka pelkää että turvapaikanhakijat, ISIS ja puna-vihreä poliitikot pilaavat Suomen, ovat päättäneet jatkaa viikoittaisia keskustelujaan saunassa - vaikka he ovat eri mieltä lähes kaikesta. He jatkavat, koska muut saunojat kuuntelevat heitä, ja koska molemmat ymmärtävät että kun keskustelu loppuu, väkivalta alkaa. Ohjaaja-kirjailija Elina Hirvosen dokumentti perustuu viimeaikaisiin mielenosoituksiin ja väkivaltaisuuksiin Suomessa, ihmisten henkilökohtaisiin tarinoihin, sekä sotatieteiden tohtori Saara Jantusen ja historiantutkija Oula Silvennoisen tutkimuksiin. Elokuva maalaa havahduttavan kuvan nyky-Euroopasta, ja kysyy onko toisistaan yhä etääntyneempien ihmisjoukkojen mahdollista vielä keskustella toistensa kanssa. Tuotanto Mouka Filmi Oy, 2016. Kuvassa: Kansalaisaktivisti Suldaan Said Ahmed ja Soldier of Odin Helsingin Asunnottomien yössä.

TIISTAI 11.4.

Pikku Quinquin
Pikku Quinquin Kuva: BARBEREAU pikku quinquin

Pikku Quinquin (12)
Yle Teema klo 19.00

(P'tit Quinquin) 1/4. Oudot murhat järkyttävät pikkukaupunkia Bruno Dumontin mustassa komediassa. Pikku Quinquin kavereineen sattuu aina paikalle, kun koheltava rikospoliisi kohtaa jutussa uuden käänteen. Kuvassa: Eve Terrier (Lucy Caron), Kevin (Julien Bodard), P'tit Quinquin (Alane Delhaye) ja Jordan (Corentin Carpentier). Tuotanto: 3B Productions/ARTE, Ranska, 2014. Uusinta. HD. Yle Areena 30 pv.

KESKIVIIKKO 12.4.

Prinsessa Kaguyan taru
Prinsessa Kaguyan taru prinsessa kaguyan taru

Prinsessa Kaguyan taru (7)
Yle Teema klo 21.45

(Kaguyahime no monogatari, Japani 2013) Ikivanhan sadun mukaan bambunleikkaja löytää vauvan bamburuo'osta. Tytöstä kasvaa kaunis prinsessa Kaguya, jota kositaan kilpaa. Elokuva on Isao Takahatan viimeinen ohjaus Ghibli-studiolle. Kuva: Cinema Mondo Ltd Oy.
Huom! Pääsiäislauantaina 15.4. Yle Teemalla nähtävä erikoispitkä Teemailta on omistettu Ghibli-studiolle ja erityisesti animaatio-ohjaaja Hayao Miyazakille.

TORSTAI 13.4.

Jääkiekon U18 MM: SVK-FIN
Jääkiekon U18 MM: SVK-FIN Kuva: ©Tomi Hänninen jääkiekon u18 mm: svk-fin

Jääkiekon U18 MM: SVK-FIN
Yle TV2 klo 21.25

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden maailman-mestaruuskilpailut 2017 pelataan Slovakiassa. Popradissa. Suomi kohtaa ensimmäisessä pelissään Slovakian. Toinen peli on vuorossa lauantaina klo 17.20, jolloin vuorossa Suomi-Sveitsi. Selostus Matti Härkönen. HD.
Ulkolinja: Damaskoksen despootti
Ulkolinja: Damaskoksen despootti Kuva: 2011 Gamma-Rapho ulkolinja: damaskoksen despootti

Ulkolinja: Damaskoksen despootti (12)
Yle TV1 klo 22.00

(Bashar the Master of Chaos) Bashar al-Assadin valtaannousu synnytti Syyriassa toivon demokratiasta, mutta itsevaltiaaksi noussut lääkäri petti odotukset. Syyria ajautui sisällissotaan, ja nyt al-Assad on yksi pakolasikriisin avainhenkilöistä. Yle Areena 3 kk.

PERJANTAI 14.4.

Hakekaa kätilö
Hakekaa kätilö hakekaa kätilö

Hakekaa kätilö
Yle TV1 klo 19.00
Kuudennen kauden jaksot alkavat

Jakso 1/8. Kätilöt palaavat takaisin kotiin Etelä-Afrikasta. Yllättävät muutokset kuitenkin himmentävät paluun riemua. Nuoren äidin väkivaltainen avioliitto saa sisar Mary Cynthian järkyttymään. Tuotanto BBC. Kuvassa: Barbara (Charlotte Ritchie,vas.), Trixie (Helen George) ja Patsy Mount (Emerald Fennell). Yle Areena 14 pv.

LAUANTAI 15.4.

Armo popmusiikissa
Armo popmusiikissa armo popmusiikissa

Armo popmusiikissa
Yle Radio 1 klo 19.03

Kolme tuntia keskustelua armosta ja pyhyydestä, kuolemasta ja toivosta sekä teemaan liittyviä lauluja, kuten Knockin' on heavens door. Kenelle armo kuuluu ja kuka sen voi menettää? Miten popmusiikki avaa armon käsitettä? Keskustelemassa muusikot Mikko Joensuu ja Samuli Putro, toimittaja Kaarina Hazard, filosofi Antti Nylén sekä pastori, toimittaja Ville Talola ja tutkija Minna Huotilainen. Ohjelman toimittavat Tuuli Saksala
ja Susanna Vainiola (kuvassa).

SUNNUNTAI 16.4.

Radioteatteri esittää: Kaasuvalo
Radioteatteri esittää: Kaasuvalo radioteatteri esittää: kaasuvalo

Radioteatteri esittää: Kaasuvalo
Yle Radio 1 klo 15.00
Kuuntelijan toiveuusinta vuodelta 1949

Osa 1/2. Jännäriklassikko lontoolaisesta avioparista, jonka miehen menneisyyteen kätkeytyy synkkä salaisuus. Mies alistaa vaimoaan ja uskottelee tämän olevan menettämässä järkensä. Kuunnelman piinaava tarina tuli kuuluisaksi samannimisen elokuvan myötä vuonna 1944, päätähtenään Ingrid Bergman. Kirjoittanut Patrick Hamilton. Suomentanut Albert Saloranta. Radiolle sovittanut Leo Apo. Ohjaus Markus Rautio. Rooleissa mm. Tuire Orri ja Kauko Kokkonen (kuvassa) sekä Kauko Käyhkö. Kuunnelman toinen osa kuullaan sunnuntaina 23.4. klo 15.00.

Lista on koottu 23.3. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua