Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Suomea rakentamassa

Dokumentti perheestä, joka päättää rakentaa perheelleen talon omin käsin - hinnalla millä hyvänsä.
Saara ja Ilari Särkiniemi seuraavat työmaalla, kun Samuli-isä rakentaa. Dokumentti perheestä, joka päättää rakentaa perheelleen talon omin käsin - hinnalla millä hyvänsä. yle tv1

TV1 maanantaina 3.4.2017 klo 21.30 - 22.40, uusinta lauantaina 8.4. klo 12.35
Yle Areenassa 7 päivän ajan

Kautta aikojen on suomalainen rakentanut talonsa itse. Tälläkin hetkellä tuhannet perheet rakentavat omaa kotia.

Dokumentti Suomea rakentamassa kertoo omakotitalon rakentamisesta nykysuomessa. Elokuvassa seurataan uudelle asutusalueelle rakentavia aina tonttien varaamisesta muuttopäivään.

Särkiniemen perhe rakentaa taloaan omin voimin. Perheeseen kuuluu isä, äiti ja kaksi pientä lasta. Kaksi vuotta ja kaikki vapaa-aika on uhrattu unelmalle uudesta kodista. Kuinka perhe kestää taloudellisen, henkisen ja ympäristön aiheuttaman paineen?

Pentti Kyllönen taas on bisnesmies. Hän rakentaa koteja muille. Rakennusbisnes sujuukin mallikkaasti, kunnes talouden taantuma iskee myös Suomeen kesken rakennusprojektin.

Ohjaus: Pasi Riiali ja Mikko Peltonen. Tuotanto Mediatehdas Dakar Oy, 2009. Dokumentti on esitetty edellisen kerran vuonna 2010 Yle TV2:lla.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.