Hyppää pääsisältöön

Teeman Elävässä arkistossa Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

Paula Koivuniemi esiintyy 2007
Paula Koivuniemi esiintyy 2007 Kuva: Mika Kanerva paula koivuniemi,Paula Koivuniemi,Paula Koivuniemi,2007

Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J. Karjalainen.

Ohjelmapaketit Yle Teemalla:

PAULA KOIVUNIEMI, tiistaina 28. ja perjantaina 31.3. sekä sunnuntaina 2.4.

HECTOR, tiistaina 4., perjantaina 7. ja sunnuntaina 9.4.

J. KARJALAINEN Yle Areenassa: Arkistovieraana J. Karjalainen, J. Karjalainen ja Mustat lasit, Iltatähti

Paula Koivuniemi oli vasta 15-vuotias kun hän paikkasi sairastunutta laulusolistia isänsä tanssiorkesterissa. Tuoreessa Arkistovieraana -haastattelussa Paula myöntää olleensa nuorena myös "aika villi tyttö". Tästä syystä hän joutui 18-vuotiaana "jäähylle" tätiensä luokse Kanadaan.

Kanadassa aika kului lastenhoidossa ja siivoamisessa, mutta hän esiintyi myös tätien aviomiesten tanssibändin solistina. Yhtye teki paljon keikkaa suomalaisille siirtolaisille mm. Thunder Bayssa.

Vuoden mittaisen jäähyn jälkeen Paula palasi Suomeen ja pääsi Toivo Kärjen talliin levyttämään ensimmäisen laulunsa Perhonen. Loppu on suomalaista iskelmähistoriaa. Paula Koivuniemi täyttää 70 vuotta kesäkuussa.

ARKISTOVIERAANA PAULA KOIVUNIEMI

Teeman ohjelmakokonaisuudessa nähdään Arkistovieraana -haastattelu, Minna Tienhaaran tekemä koosteohjelma Paulan tv-esiintymisistä vuosikymmenten varrelta (Koko kansan leidi) ja sokerina pohjalla Provinssirockin keikka vuodelta 2008.

"Mä olin ensin niin onnellinen, että pyydettiin sinne, mutta sitten alkoi jännittämään ja pelottamaan. Rockfestivaali oli iskelmälaulajalle kuitenkin ihan toisenlainen musiikkimaailma. Mä muistan, että taisin itkeäkin siellä teltan takahuoneessa. Ajattelin, ettei tänne tule varmasti ketään kuuntelemaan. Sitten manageri tuli sisään ja huusi: teltta on täynnä!"

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa