Hyppää pääsisältöön

Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.
kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja. Kuva: Yleisradio teeman elokuvat

Suomen arvostelijain liitto ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta.

Tunnustus myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle. Palkinto on kunniakirja, joka myönnetään harkinnan mukaan henkilölle tai instituutiolle, jonka elokuvakriitikot katsovat merkittävästi parantaneen työskentelyedellytyksiään ja edistäneen elokuvakulttuuria.

Palkintoperusteluissa todetaan, että tusinatavaran ja pikauusintojen hallitsemassa televisio-ohjelmistossa Yle Teema näyttäytyy korvaamattomana laadun majakkana ja tv:n merkittävimpänä elokuvakanavana. Teeman laadukas elokuvatarjonta klassikoista uuteen taide-elokuvaan sekä kanavan vuosittain järjestämä elokuvafestivaali saa kiitosta.

“Tuntuu aivan mahtavalta, että noin kriittinen taho kiittää meitä näin kauniisti! Toki tämä myös velvoittaa meitä tulevissa muutoksissa pitämään elokuvatarjonnan laadun vähintään samalla tasolla kuin nyt – ehkä vielä vähän parantamaankin," Teemalauantaiden ja Teeman elokuvafestivaalin tuottaja Kati Sinisalo sanoo.

"Kiitokset myös Teemalle, joka on määrätietoisesti koko olemassaolonsa ajan tarjonnut mahdollisuuden tuoda televisioon sellaista elokuvaohjelmistoa, jollaista ei tarjoa mikään muu suomalainen tv-kanava, eikä kovin moni muu maailmassakaan," ohjelmahankkija Vesa Nykänen toteaa.

Yle Femille annetaan perusteluissa kiitosta muun muassa pohjoismaisen elokuvan historian ja uusimpien kuulumisten esittelystä. Palkitsijoiden mukaan se täydentää merkittävällä tavalla Ylen laatuelokuvien tarjontaa.

Johan Förnäs, joka vastaa Teeman uusista taide-elokuvista ja Femin pohjoismaisten elokuvien hankinnasta, on kiitollinen tunnustuksesta.

"On hienoa että pitkäjänteinen työmme laatuelokuvien parissa saa tunnustusta. Se kannustaa jatkamaan valitulla tiellä."