Hyppää pääsisältöön

Isabelle Faust esittää Bergin viulukonserton RSO:n solistina

Viulisti Isabelle Faust
Viulisti Isabelle Faust Kuva: Copyright: Felix Broede Isabelle Faust

Saksalainen viulisti Isabelle Faust esittää Alban Bergin viulukonserton Radion sinfoniaorkesterin solistina 7.4. Musiikkitalossa. Faust on tehnyt konsertosta monilla arvostetuilla palkinnoilla palkitun levytyksen Claudio Abbadon ja Mozart-orkesterin kanssa. Konsertin johtaa Heinz Holliger, jonka johdolla kuullaan hänen oma teoksensa Tonscherben sekä Schumannin toinen sinfonia.

Myöhäisillan kamarimusiikissa RSO:n vaskipuhaltajat esittävät Gabrielin, Scheidtin ja Bachin teoksia. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Heinz Hollliger johtaa myös Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO:n kanssa toteutettavassa soitinsatukonsertissa 6.4. Yli 4-vuotiaille suunnatussa konsertissa Schumannin toinen sinfonia ja kiehtova tarina johdattavat kuulijat klassisen musiikin maailmaan.

Isabelle Faust tunnetaan niin barokkimusiikin kuin nykymusiikinkin näkemyksellisenä tulkitsijana. Hänen kansainvälinen uransa alkoi jo teini-iässä Leopold Mozart - ja Paganini -kilpailujen voittojen myötä. Faustin ohjelmisto ulottuu Bachista suuriin romanttisiin konserttoihin sekä aikamme säveltäjiin Ligetiin, Lachenmanniin ja Widmanniin. Lähitulevaisuudessa hän kantaesittää useita uusia konserttoja mm. Marco Stoppalta, Oscar Strasnoylta ja Ondrej Adamekilta. Kuluvalla kaudella Faust aloitti myös Mahler-kamariorkesterin taiteellisena partnerina.

Heinz Holliger tunnetaan niin huippuoboistina kuin säveltäjänä ja kapellimestarina. Kapellimestarina Holliger on työskennellyt monien merkittävien orkesterien kanssa ympäri maailmaa. Hän on johtanut mm. Berliinin ja Wienin filharmonikkoja, Lontoon Philharmonia-orkesteria, Amsterdamin Concertgebouw-orkesteria, Clevelandin sinfoniaorkesteria ja Euroopan kamariorkesteria. Heinz Holliger on levyttänyt oboistina, säveltäjänä ja kapellimestarina Teldecille, Philipsille ja ECM:lle. Sopraano Juliane Bansen kanssa tehty levy sai Midem Classical Award - ja Echo Classcics -palkinnot 2006.

7.4. klo 19
Perjantaisarja 12

Heinz Holliger, kapellimestari
Isabelle Faust, viulu
Heinz Holliger: Tonscherben
Alban Berg: Viulukonsertto
Robert Schumann: Sinfonia nro 2
Myöhäisillan kamarimusiikki
Jukka Harju, käyrätorvi
Jouko Harjanne, trumpetti
Tomas Gricius, trumpetti
Teppo Alestalo, pasuuna
Anders Hauge, tuuba
Giovanni Gabrieli: Canzona per Sonare nro 4
Samuel Scheidt: Battle Suite
J. S. Bach: Die Kunst der Fuge, Contrapunctus