Hyppää pääsisältöön

Liikunta kuuluu kaikille! Vaakakapina jalkautuu liikuntapaikkoihin

Liikunta kuuluu kaikille. Nyt. - Juliste seinällä.
Liikunta kuuluu kaikille. Nyt. Tytti Shemeikka, Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas. Liikunta kuuluu kaikille. Nyt. - Juliste seinällä. Kuva: Yle Jenny Lehtinen,Saara Sarvas,liikunta kuuluu kaikille

Tiedäthän sen kaikkialta vyöryvän liikuntakuvaston, jossa pyykkilautavatsaiset kuntoilijat pullistelevat lihaksiaan tai poseeraavat pienen pienissä shortseissaan? Sosiaalinen media, urheiluvaatemainokset ja aikakauslehdet ovat näitä kuvia täynnä. Ei siis ihme, että moni painonsa kanssa kipuileva kuvittelee, ettei hänen paikkansa olisi kuntokeskuksissa.

Vaakakapinan maaliskuussa 2017 tekemä kysely valaa uskoa parempaan: suurimmalla osalla kuntosalille uskaltautuneista on positiivisia kokemuksia kuntokeskusten henkilökunnan ja kanssakuntoilijoiden kannustavuudesta. Olisi mahtavaa, jos myös esillä olevat kuvat heijastelisivat tätä hyvää henkeä.

Nyt kampanja jalkautuu kuntokeskuksiin. Kapinajohtaja Jenny Lehtinen pyysi mukaansa kameran eteen kapina-aktiivit Saara Sarvaksen ja Tytti Shemeikan ja syntyi juliste, joka juhlii elämää ja liikkumista – joka koossa. Onko omalla liikuntapaikallasi jo Liikunta kuuluu kaikille -juliste? Tarkkaile tilannetta! Entä mihin julistetta voisi vielä sinun mielestäsi jakaa? Lähetä vinkki meille osoitteeseen vaakakapina@yle.fi tai printtaa juliste alta omaan kuntoilupaikkaasi.

Tulosta Vaakakapinan Liikunta kuuluu kaikille -juliste tästä (pdf).

Liikunta kuuluu kaikille. Nyt. - Juliste.
Liikunta kuuluu kaikille. Nyt. - Juliste. Kuva: Yle Jenny Lehtinen,Saara Sarvas,#munlaji

Kaikkia meitä tarvitaan yleisen liikuntakuvaston muuttamiseen! Jaa itsestäsi kuva sosiaalisessa mediassa liittäen mukaan tunnisteet #munlaji ja #vaakakapina. Katso kuvat galleriassa Vaakakapinan sivulla.

Lopetetaan liikkuvan minämme piilottelu, aloitetaan elämä!

Liikkuminen

  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina