Hyppää pääsisältöön

Roni muutti kotkien kotiin: "En ole ennen tavannut yhtäkään ihmistä, joka kannattaisi Trumpia"

Roni Ruotsalainen
Roni Ruotsalainen Kuva: Yle aupairitkanadassa

"Elikkäs, niin sitä vaan on taas päässyt tapahtumaan vaikka ja mitä. Suurimpana mainitsisin muuttoni uuteen perheeseen. Asun nyt Squamishissa, tunnin ajomatkan päässä Vancouverista."

Squamishissa ensimmäinen katseenvangitsija oli maisema. Jylhää vuorijonoa merivanan reunuksilla. Lehdet vielä puissa, saati ruskassa, mutta vuorenhuipuilla saattoi nähdä lumipeitteitä.

Matkalla perheeseen kuulin tarinoita alueen villieläimistä. Karhujen tapaaminen ei ole tavatonta. Metsissä asustelee jos jonkinlaista puumaa ja kojoottia. Lisäksi alue tunnetaan maailman 'kotkapääkaupunkina'. Kuuntelin tätä kaikkea innolla ja mieleni maalaili jo kuvia karhujen kohtaamisista ja mielettömistä luontoelämyksistä.

Päästyäni perheeseen aistin lämminhenkisen ilmapiirin. Nyt pari päivää perheessä asuneena voin sanoa saman ilmapiirin yhä vallitsevan.

Uuden perheeni host-vanhemmat Steve ja Elena ovat kohdelleet minua parhaalla mahdollisella tavalla. Olen tuntenut oloni tervetulleeksi. Talossa on vaivatonta olla.

Perheeseen kuuluvat lisäksi veljekset Khyber 1v. ja Jaden 3v. Samalla tontilla asuu lisäksi kourallinen muitakin ihmisiä. Pihalla on kaksi asuntovaunua, joissa asustelee... en tarkelleen muista, mutta ainakin yksi mies toisessa ja yksi nainen toisessa ja muistaakseni joku pariskuntakin.

Itse jaan talon alakerran kahden nuorukaisen, Josephin ja Tylerin kanssa. Vaikutelma miekkosista oli ensitapaamisessamme hyvin rento. Jaamme yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja mietimme jo mitä kaikkea voisimmekaan yhdessä tehdä.

Hän pelkää, että siinä oleva fluori on lisätty siihen, koska hallitus haluaa tehdä ihmisistä tyhmiä.

Yleisesti sanoisin tämän perheen olevan erittäin mielenkiintoinen. Elenalle on tärkeää, että kaikki hedelmät ja kasvikset ovat luomua. Lisäksi hän pitää juomaveden filtteröintiä tärkeänä, koska hän pelkää, että siinä oleva fluori on lisätty siihen, koska hallitus haluaa tehdä ihmisistä tyhmiä.

En lähde spekuloimaan, enkä tuomitse, mutta tuntuu hullunkuriselta, että kaiken tämän "terveysvalveutuneisuuden" jälkeen perheen jääkaapista löytyy kuitenkin limsaa ja ateriat ovat olleet tähän asti lähinnä hot dog, pasta, hampurilainen, lasagne-tyyppistä roskaa.

Vielä mielenkiintoisemman perheestä tekee se, että Elena ja Steve kannattavat Donald Trumpia. En ole ennen tätä tavannut yhtäkään ihmistä, joka kannattaisi Trumpia.

Olen kuitenkin päättänyt, että olen täällä vain au pairina, enkä aio puuttua heidän valintoihinsa, enkä tuomita heidän elämänkatsomustaan.

Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan meneekö suksemme joissain tilanteissa ristiin niin erilaisten näkemystemme vuoksi.

Toisaalta, näen tässä perheessä paljon enemmän yhteistä kuin edellisessä. Perheessä on vain niin paljon tietynlaista sisäistä ristiriitaisuutta, että en oikein tiedä vielä mitä ajatella.

Terkuin,

Roni

Vancouver 7.10.2016

RONIN MUUT kirjoitukset:
- Roni pelkää olevansa liian suomalainen: "Olen poistunut takavasemmalle"
- Ronin arki sujuu paremmin: "Olen kasvattanut auktoriteettiani, jota pelkäsin olevan liian vähän"

SEURAA Ronia ja au paireja Facebookissa ja Instagramissa.

AREENASSA kaikki jaksot!

Kommentit