Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 16 valittua: Nuori Morse -suosikkisarjan neljäs kausi alkaa

Nuori Morse
Nuori Morse -sarja jatkuu 22.4. Ykkösellä lauantaisin klo 21.45. Nuori Morse nuori morse

MAANANTAI 17.4.

Luonto herää kevääseen
Luonto herää kevääseen luonto herää kevääseen

Luonto herää kevääseen
Yle Radio Suomi klo 10.04

Kevään etenemistä ja sen äänimaailmaa selvitellään suorassa parin tunnin lähetyksessä. Perinteiden mukaisesti samalla kartoitetaan koko maan lintutilannetta, kerätään havaintoja hyönteisten liikkumisesta ja leskenlehtien ilmestymisestä. Studiossa juontajana Juha Blomberg (kuvassa) ja maastossa tilannetta seurailevat Asko Hauta-aho ja Pirkka-Pekka Petelius.
Lasse-Maijan etsivätoimisto - Stella Nostra
Lasse-Maijan etsivätoimisto - Stella Nostra Kuva: © 2014 AB Svensk Filmindustri. All rights reserved. lasse-maijan etsivätoimisto - stella nostra

Lasse-Maijan etsivätoimisto - Stella Nostra (7)
Yle Fem klo 16.45
Koko perheen elokuvan Suomen ensi-ilta

Luokkakaverit Lasse ja Maija (Lukas Holgersson ja Amanda Pajus, kuvassa) pyörittävät pientä mutta menestynyttä etsivätoimistoa Vallilan pikkukaupungissa. Siellä he ratkovat rikoksia yhdessä poliisimestarin kanssa. Unelias kaupunki valmistautuu kahvilanpitäjien häihin ja etsivätoimisto pitää huolen siitä, ettei mikään mene vikaan. Hääparin sukulaiset osoittautuvat kuitenkin kilpaileviksi mafiasuvuiksi. Siitä alkaa tapahtumasarja, johon liittyy myös suuren timantin katoaminen. Muissa rooleissa: Tomas Nordström (poliisimestari), Hassan Brijany (Muhammed Karat), Dao Molander (Focaccia Panini), Nassim Al Fakir (Dino Panini), Sara Sommerfeld (Sara Bernard), Jarmo Mäkinen (Pandoro) ja Alexandra Rapaport (Bresaola). Kuva: Svensk Filmidustri / Kinoproduction. Käsikirjoitus Malin Nevander, ohjaus Walter Söderlund ja Pontus Klänge. Suomenkielinen tekstitys. HD. Yle Areena 30 pv.
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita pikku kakkonen: tilkkupeiton tarinoita

Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Yle TV2 klo 17.00
Uusi sarja alkaa

(Patchwork pals) Jokaisessa 4-minuuttisessa jaksossa yhdellä tilkkupeitossa asuvista eläimistä on pulma, johon tarvitsee apua toisilta eläimiltä. Ohjelma sopii parhaiten perheen pienimmille. Tarinat ovat opettavaisia ja tunteita herättäviä. Suomalainen lukijaääni Theresa Heinonen. Yle Areena 14 pv.
Dokumenttiprojekti: Pyhä
Dokumenttiprojekti: Pyhä dokumenttiprojekti: pyhä

Dokumenttiprojekti: Pyhä (12)
Yle TV1 klo 20.50

Dokumenttielokuva pyhyyden merkityksestä ihmiselle sekä pyhistä paikoista ennen ja tänään. Kuvassa Cordoban suuri moskeija Espanjassa, jossa kolme eri uskontokuntaa ovat vuorotellen palvelleet jumalaansa. Ohjaus Markku Lehmuskallio. Tuotanto Giron Filmi Oy. Yle Areena 30 pv.

TIISTAI 18.4.

Etnoilta: Keinuva talo
Etnoilta: Keinuva talo etnoilta: keinuva talo

Etnoilta: Keinuva talo: Siskokset musiikin siivillä
Yle Radio 1 klo 19.45

Kuka tuntisi naisen paremmin kuin hänen oma siskonsa? Sisko, joka on mukana samassa yhtyeessä! Etnoillan keskimmäinen kolmevarttinen on omistettu siskosten upealle musisoinnille, joko ihan kahdestaan tai osana isompaa yhtyettä. Siskoina Anna ja Leeni, Minni ja Kristiina, Sari ja Mari, Reetta ja Laura, Jemina ja Selina, Marie ja Annie, Sophie ja Emily, Rowan ja Anna, Cassie ja Maggie. Toimittajana Mika Kauhanen (kuvassa).

KESKIVIIKKO 19.4.

Kino: Opettaja, joka joi karttapallonsa
Kino: Opettaja, joka joi karttapallonsa kino: opettaja, joka joi karttapallonsa

Kino: Opettaja, joka joi karttapallonsa (12)
Yle Teema klo 21.45

(Geograf globus propil, Venäjä 2013) Alkoholisoitunut Viktor saa maantiedon opettajan työn Permin koulusta. Kurittomien teinien kanssa tehty opintoretki Kama-jokea pitkin on paluu elämänhallintaan. Ohjaus Aleksandr Veledinski. Kuvassa Viktor (Konstantin Khabenskiy) ja Kira (Eugenia Khirivskaya). Kuva: Antipode Sales Company. HD. Yle Areena 30 pv.

TORSTAI 20.4.

Tiededokumentti: Erityisherkät
Tiededokumentti: Erityisherkät tiededokumentti: erityisherkät

Tiededokumentti: Erityisherkät
Yle Teema klo 21.00

(Sensitive - The Untold Story, 2016) Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt. Dokumentti perustuu amerikkalaisen psykologin Elaine Aronin tutkimuksiin.Yle Areena 90 pv. Lue lisää
Dok: China´s Van Goghs
Dok: China´s Van Goghs dok: china´s van goghs

Dok: China´s Van Goghs
Yle Fem klo 22.00

(Kiina, 2016) Kiinassa sijaitsee pieni Dafen kylä, josta useimmat eivät ole kuullutkaan mutta ovat nähneet maailmalla heidän tärkeimmän vientituotteensa. Kylän tehtaassa työskentelee suuri joukko taidemaalareita, jotka kopiovat tunnettujen taiteilijoiden maalauksia, kuten van Goghia. Nämä kopiot lähetetään myytäväksi turistikaupoissa ympäri maailmaa. Työntekijät unelmoivat rikkauksista, mutta tehdas ei ole mikään kultakaivos - ei, vaikka kysyntä on kovaa ja työtä tehdään ympäri vuorokauden. Dokumentti on kertomus unelmista, hieman hullusta maailmasta ja eritoten elämästä nykypäivän Kiinassa. Maassa, jossa voi kokea vaikkapa Eiffel-tornin ja Big Benin vain käymällä paikallisessa huvipuistossa. Dokumentti sai ensi-esityksensä DocPoint -festivaaleilla Helsingissä tammikuussa 2017. Ohjaus: Haibo Yu ja Kiki Tianqi Yu. Yle Areena 90 pv.

PERJANTAI 21.4.

Dok: I tredje led
Dok: I tredje led dok: i tredje led

Dok: I tredje led
Yle Fem klo 19.55
Dokumentti Grönholmin perheen rallikuskeista

Grönholmin perheessä on rallikuskeja jo kolmessa sukupolvessa. Isä Marcus on kaksinkertainen maailmanmestari ja vuonna 1981 ralliharjoituksissa sattuneessa onnettomuudessa kuollut isoisä Ulf
oli kaksinkertainen suomenmestari. Nyt Niclas-poika ajaa SM-sarjassa ja on osoittanut jo suurta lahjakkuutta. Marcus-isä on auttanut mm. hankkimalla sponsoreita ja antaa hyviä neuvoja kilpailuissa. Dokumentti seuraa Team Grönholmia SM-finaaleissa vuonna 2015. Ohjaus Anna Blom. Tuotanto Långfilm Productions, 2016. Suomenkielinen tekstitys. Kuvassa Marcus ja Niclas. Kuva: Jan Nyman / Långfilm productions. Yle Areena 30 pv.

LAUANTAI 22.4.

Nuori Morse
Nuori Morse nuori morse

Nuori Morse (12)
Yle TV1 klo 21.45
Neljäs tuotantokausi alkaa

(Endeavour, S4) Osa 1/4. Omaperäisen ja lahjakkaan poliisin elämästä kertovan suosikkisarjan uudet jaksot sijoittuvat kesään 1967. Rikoskonstaapeli Endeavour Morse odottaa kärsimättömänä tietoa, läpäiseekö hän ylikonstaapelin tutkinnon. Sitä ennen saumaton ja toisiaan kunnioittava yhteispeli komisario Thursdayn kanssa jatkuu. Parivaljakko saa jälleen tutkittavakseen joukon monimutkaisia juttuja, kuten outoja hukkumisia. Sarjaan on tulossa viideskin kausi. Idea ja käsikirjoitus: maaliskuussa 2017 edesmenneen Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2016. Yle Areena 30 pv. Kuvassa: rikoskomisario Fred Thursday (Roger Allam) ja rikoskonstaapeli Morse (Shaun Evans). Lue lisää

SUNNUNTAI 23.4.

Herra Mirandos - Hector 70 vuotta
Herra Mirandos - Hector 70 vuotta herra mirandos - hector 70 vuotta

Herra Mirandos - Hector 70 vuotta
Yle Radio Suomi klo 18.05

Musiikin teemaillan tähtenä on tällä kertaa Heikki ”Hector” Harma, joka pari päivää ennen lähetystä täyttää 70 vuotta. Suoran kolmituntisen toimittavat Pasi Hiihtola ja Jake Nyman. Musiikkitoiveita voi lähettää osoitteeseen radio.suomi@yle.fi. Katso myös: Hectorin haastatteluita Elävässä arkistossa
Kyllä BBC hoitaa
Kyllä BBC hoitaa kyllä bbc hoitaa

Kyllä BBC hoitaa (S)
Yle TV1 klo 14.00
Parodiasarjan ensimmäinen kausi uusintana

(W1A, S1) BBC:n uusi komediasarja parodioi yhtä brittiläisen instituution kulmakivistä, yleisradioyhtiö BBC:tä. Ian Fletcheristä (Hugh Bonneville) on leivottu BBC:n arvojohtaja. Mitä oikein kuuluu toimenkuvaan? Se ei taida olla kenellekään aivan selvää. Mutta Fletcher aikoo olla mies paikallaan ja tarttua reippaasti kaikkiin eteen tuleviin haasteisiin. Menon kaoottisuudesta saattaisi päätellä, ettei homma ole BBC:llä täysin hanskassa, mutta niin sieltä tuutista vain kummasti tulee ulos tavaraa. Kertojaäänenä on David Tennant; tuttu spiikkaajaääni BBC:n luonto-ohjelmista sekä Doctor Whon, kymmenes Tohtori. Kuvassa vasemmalta: Simon Harwood (Jason Watkins), Siobhan Sharpe (Jessica Hynes), Tracey Pritchard (Monica Dolan), Ian Fletcher (Hugh Bonneville), Will Humphries (Hugh Skinner), Lucy Freeman (Nina Sosanya), Anna Rampton (Sarah Parish). Käsikirjoitus ja ohjaus John Morton. Tuotanto: BBC, 2014-15. Kuva: Jack Barnes / BBC. Sarjasta esitetään uusintana ensimmäinen kausi. Yle Areena 7 pv. Lue lisää ja katso traileri
Yle Live: Iggy Pop Albert Hallissa
Yle Live: Iggy Pop Albert Hallissa yle live: iggy pop albert hallissa

Yle Live: Iggy Pop Albert Hallissa
Yle Teema klo 22.00
Ensiesitys

(Iggy Pop: Live at the Royal Albert Hall, 2016) Konserttitaltiointi Royal Albert Hallista toukokuulta 2016. Kyseessä on Post Depression -kiertueen keikka, jonka Britannian musiikkiexpertit valitsivat vuoden parhaaksi taltioksi. Mukana mm. Josh Homme. Iggy Pop täyttää 70 vuotta 21. huhtikuuta 2017. Yle Areena 30 pv.

Lista on koottu 30.3. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.