Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Paradise: The Rasmus teki onnistuneen paluun

Uudella Paradise-singlellään The Rasmus osoittaa olevansa edelleen ajankohtainen yhtye.

The Rasmus tekee comebackin. // Kuva: Promokuva

The Rasmus teki comebackin Paradise-kappaleellaan tänään perjantaina pitkän levytystauon jälkeen.

Solisti Lauri Ylönen on terapiasoololevynsä tehnyt ja keskittyy jälleen ydinosaamisalueeseensa eli The Rasmukseen. On mielenkiintoista seurata, miten hittiyhtyeen comeback onnistuu. Koostuuko yleisö edelleen vanhoista faneista vai onnistuuko bändi löytämään uuden fanikunnan tuoreen materiaalin avulla?

The Rasmus soittaa kesän ainoan festarikeikkansa Raumalla, RMJ:ssä, josta alkaa hiljalleen yhtyeen aktivoituminen muillekin keikkalavoille albumin myötä.

The Rasmus on yksi kautta aikojen kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä. Vuonna 1994 perustettu bändi on muuttanut genreä useasti. 90-luvulla julkaistuissa albumeissa on rockin lisäksi vaikutteita funkista, hip hopista ja popista, kun taas 2000-luvun levyt edustavat raskaampaa ja tummasävyisempää rockia.

The Rasmuksen seitsemäs albumi Black Roses oli puolestaan edeltäjiään elektronisempi. Ja sille tielle Lauri Ylönen lähti myös soolourallaan, josta ei koskaan tullut The Rasmuksen kaltaista jättimenestystä.

Yhtyeen edellinen albumi The Rasmus julkaistiin vuonna 2012, jonka jälkeen bändi jäi hetkeksi tauolle. Näiden vuosien aikana yhtyeen solisti ja keulakuva Lauri Ylönen muutti Los Angelesiin. The Rasmuksen uusissa lyriikoissa Ylönen käsittelee myös muuton mukana tuomia asioita. Hän muun muassa pohtii ajatusta siitä, mikä voi toiselle olla paratiisi, onkin toiselle helvetti.

In hell I'm shooting paradise

I'm ready so I'll close my eyes

This is my paradise...

Keulakuva Lauri Ylösen sulat ovat tippuneet vuosien varrella tukasta Los Angelesin auringon alla, ja se kuuluu myös musiikissa. The Rasmus on edelleen muuntautumiskykyinen yhtye, joka haluaa pitää soundinsa tuoreena.

Bändin viiden vuoden hiljaiselon katkaiseva biisi on äänitetty Tukholmassa ruotsalaisen The Family -tuottajatiimin johdolla. Länsinaapurin musiikkiosaaminen kuuluu biisissä. Bändin jäsenet ovat luultavasti kuunnelleet muun muassa Bastillea, Twenty One Pilotsia, Coldplayta ja Bring Me The Horizonia. Ja se on ainoastaan hyvä asia tämän biisin kannalta.

The Rasmuksen leimallisimpiin elementteihin kuuluu Lauri Ylösen tunnistettava laulusoundi. Yhtyeen comebackin kannalta olisi erittäin toivottavaa, että Ylösestä tulisi tällä hetkellä mieleen jotain muutakin kuin lööpit siitä, että hän harrastaa arkkitehtuuria.

Voisiko The Rasmus tuoda bändisoiton jälleen ajankohtaiseksi vuonna 2017? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kokonaista albumia, jota yhtye tekee parhaillaan.

Lue myös:

EDM-kaksikko Tom & Hills: The Rasmus-laulaja tuli mukaan chatin kautta

Adam Lambertille suunniteltu biisi päätyikin Lauri Ylösen sinkuksi

Lauri Ylönen #Joulusinkusta: Pysäytin auton ja itkin