Hyppää pääsisältöön

Kuka saa maailman suurimman lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnon?

Tukholman Kansalliskirjasto
National Library, Stockholm Tukholman Kansalliskirjasto Kuva: STEFAN@STEFANTELL.SE kansalliskirjastot,national library, stockholm

Tiistaina ilmoitetaan Astrid Lindgrenin muistopalkinnon saajan nimi. Palkittava on valittu 226 ehdokkaan joukosta. Nimetyt ovat kuudestakymmenestä eri maasta.

Suomesta ehdokkaiksi on nimetty Linda Bondestam, Kristiina Louhi, Marika Maijala, Timo Parvela, Christel Rönns, Irmeli Sandman Lilius ja Maria Turtschaninoff.

Palkintosumma on 5 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 523.000 euroa.

Ruotsin hallitus perusti palkinnon vuonna 2002. Se jaetaan vuosittain yhdelle tai usealle henkilölle. Voittajan valinnassa korostetaan korkeaa taiteellista laatua ja Astrid Lindgrenin humanistista näkökulmaa.

Vuosi sitten palkinnon sai yhdysvaltalainen Meg Rosoff. Englannissa nykyään asuva Rosoff julkaisi esikoisromaaninsa Poikkeustila (How I Live Now) vuonna 2004. Kimmokkeena sille oli hänen sisarensa kuoleminen rintasyöpään. Teoksen julkaisun aikaan myös Rosoffilla todettiin rintasyöpä, mutta hän toipui siitä.

Esikoiskirjallaan Rosoff voitti Guardian-palkinnon (2004), Michael L. Printz Awardin (2005) ja Branford Boase Awardin (2005).

Suoraa lähetystä palkintojenjaosta Tukholman kansalliskirjastosta 04.04. 2017 klo 14.00 pääset katsomaan täältä:

Astrid Lindgren Memorial Award - tunnus
Linkki Astrid Lindgrenin palkintojenjakoon 4.4. Astrid Lindgren Memorial Award - tunnus Kuva: Astrid Lindgren Memorial Award Astrid Lindgrenin muistopalkinto


Kommenttikenttään voit laittaa oman veikkauksesi, kuka palkinnon saa tai kuka sen mielestäsi ansaitsisi.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi