Hyppää pääsisältöön

Kuohunta Rakennusliitossa jatkuu

Siikarannan kurssikeskuksen myynti on aiheuttanut eripuraa Rakennusliitossa, joka on yksi keskusjärjestö SAK:n suurimmista ammattiliitoista.

Siikarannan kurssikeskuksen myynti on synnyttänyt kuohuntaa Rakennusliitossa. Kaupan arvostelijat epäilevät jopa, että keskus myytiin alihintaan.

Rakennusliittoon kuuluva Helsingin Muurarit antoi viime syksynä epäluottamuslauseen Rakennusliiton puheenjohtajille ja hallitukselle. Kirjelmässä arvostellaan muun muassa Kirkkonummella sijaitsevan Siikarannan myyntiä.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ja varapuheenjohtaja Kyösti Suokas pyysivät joulukuussa poliisia tutkimaan, sisälsikö epäluottamuslause kunnianloukkauksen. Helsingin syyttäjänvirastosta kerrotaan, että asian tutkinta on päättynyt.

Tutkintapyyntö kohdistui Helsingin Muurareiden puheenjohtajaan Harri Martikaiseen. Siikaranta-kauppaan arvostellen suhtautuva Martikainen sai potkut Rakennusliiton toimitsijan tehtävistä viime kesäkuussa.

Helsingin Muurarit on yksi Rakennusliiton osastoista.

Martikaisen mielestä Siikarannan kurssikeskus myytiin ilman riittävää jäsenkeskustelua.

”Ilman muuta asiasta olisi pitänyt keskustella osastotasolla ja liittokokouksessa”, hän sanoo.

Rakennusliitto on perustellut Siikarannan myyntiä sillä, että kiinteistö tuotti yli puolen miljoonan euron vuositappiot. Siikarannassa toiminut liiton oma opisto lopetettiin 2012.

MOT: Ay-pomojen ryppyinen talokauppa
TV1 maanantaina 3.4. klo 20

Muokattu: vaihdettu trailerin tilalle koko ohjelma katsottavaksi 4.4.2017 MK