Hyppää pääsisältöön

Yle mukaan uuteen kansainväliseen MUUMI-sarjaan

luminen maisema, muumi kävelee
luminen maisema, muumi kävelee Kuva: Gutsy Animations muumit,muumit-animaatiosarja

Uusi kansainvälinen MUUMI-animaatiosarja televisiolle valmistuu vuoden 2019 alussa ja se nähdään heti tuoreeltaan Ylellä.

Yle ja tuotantoyhtiö Gutsy Animations ovat allekirjoittaneet sopimuksen siitä, että Yle osallistuu uuden MUUMI-sarjan tuottamiseen sekä esittää sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Lisäksi Ylellä on optio seuraavaan kahteen kauteen.

Alustavan suunnitelman mukaan Muumit nähdään Ylellä keväällä 2019 parhaaseen katseluaikaan televisiossa sekä Yle Areenassa. Ensimmäiset uudet Muumit valmistuvat keväällä 2019 ja suunnitelmissa on tehdä yhteensä 52 jaksoa. Yle esittää MUUMI-sarjan suomen- ja ruotsinkielisinä versioina.

“Uusi MUUMI-sarja on kunnianhimoinen kansainvälinen hanke suomalaisten rakastaman taiteilijan Tove Janssonin kansallisaarteeksi kasvaneista tarinoista. Se sopii erinomaisesti Ylen koko perheelle suunnattuun draamatarjontaan, jossa animaatiolla on perinteisestikin ollut tärkeä rooli. Kansainvälisesti ansioituneiden tekijöiden intohimo projektia kohtaan, visuaalinen tyyli sekä huumoria hersyvät ja koskettavat tarinat herättävät Muumilaakson upeasti eloon ja tempaavat mukaan Muumien ja kumppaneiden maailmaan. Sarjan käsikirjoitukset ovat monitasoisia ja kekseliäitä”, sanoo Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

"Olemme todella iloisia että Yle on ensimmäisenä tv-yhtiönä hankkinut MUUMI-sarjan. On innostavaa, että Yle pystyy tarjoamaan Tove Janssonin Muumien ystäville animaatiosarjan, joka on uskollinen kertojan hurmaaville ja syvällisille kertomuksille. Tahdomme jakaa kansallisaartemme myös muun maailman kanssa ja käymme keskusteluita merkittävien mediatoimijoiden kanssa Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa, joissa Muumien suosio vain kasvaa. Uskomme että Muumeilla on kansainvälistä vetovoimaa, etenkin nyt kun Toven filosofia ystävyydestä, suvaitsevaisuudesta ja rohkeudesta on tärkeämpää kuin koskaan", sanoo Gutsy Median toimitusjohtaja Marika Makaroff.

Lisätiedot:
Jarmo Lampela, Yle Draaman päällikkö, p. 050 545 2027
Marika Makaroff, CEO, Founder, Gutsy Media, p. 040 772 2032