Hyppää pääsisältöön

Sean Paul Ruisrockiin – myös nouseva jenkkiräppäri Lil Uzi Vert esiintyy Ruissalossa

Uusia suomalaiskiinnityksiä ovat muun muassa Töölön Ketterä, Teflon Brothers ja Kasmir.

Sean Paul Berliinissä toukokuussa 2014. // Kuva: Daniel Bockwoldt

Shake dat ting miss, kinda, kinda
Shake dat ting miss, Annabella

Näin kuuluu Sean Paulin eli yhden 2000-luvun kovimman dancehall-artistin tunnetuimman kappaleen eli Get Busyn alkuriimit. Vuonna 2003 julkaistu kappale toimii edelleen yökerhossa kuin yökerhossa – ja ensi kesänä myös Ruisrockissa. Edellisen ja toistaiseksi ainoan esiintymisensä Suomessa jamaikalaisartisti teki Lahden Summer Up -festivaaleilla vuonna 2014.

Sean Paul – Get Busy Vuonna 2000 ensimmäisen albuminsa julkaisseen artistin muita megahittejä ovat muun muassa We Be Burning, Temperature sekä viime vuonna Dual Lipan kanssa tehty No Lie. Lisäksi Sean Paul fiittaa Sian vuonna 2016 julkaisemalla Cheap Thrills -kappaleella. Aiemmin hän on ollut mukana muun muassa Rihannan ja Beyoncén biiseillä.

Sean Paulin kappaleet tunnistaa helposti artistin vahvasta jamaikalaisaksentista. Artisti on sanonut Tampa Bay Times -lehden haastattelussa, että puhuessaan muille kuin jamaikalaisille hän välttelee aksenttiaan, jotta hänestä saa paremmin selvää.

Sean Paulin lisäksi Ruisrock kiinnitti 22-vuotiaan yhdysvaltalaisräppäri Lil Uzi Vertin. Artisti nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2016 debyyttisinglellään Money Longer, jota on kuunneltu Spotifyssä huimat yli 113 miljoonaa kertaa.

Lil Uzi Vert fiittaa kovassa nousussa olevan Migosin Bad and Boujee -kappaleella, joka nousi Billboardin Hot Top 100 -listan ykköseksi tammikuussa 2017.

Kolmas uusi ulkomaalaisesiintyjä on Belle & Sebastianiin rinnastettu ruotsalainen indiepoppari Jens Lekman.

Ruisrockin uusia kotimaisia kiinnityksiä ovat huomenna 5. huhtikuuta Huolel-kappaleen julkaiseva Töölön Ketterä, toukokuussa Helsingin Jäähallin valloittava Teflon Brothers, Kasmir, Litku Klemetti ja CMX.

Ruisrock on aiemmin kiinnittänyt muun muassa Stormzyn, Bastillen, Kygon ja Tygan.

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa 7.–9. heinäkuuta. YleX on mediakumppanina mukana festarihumussa.

Lue myös:

Ruisrock julkisti huippuartiseja: festareilla nähdään muun muassa Bastille, Tyga ja Stormzy

Kygo ja Zara Larsson Ruisrockiin – festivaali julkaisi liudan uusia kiinnityksiä

Päivän isoin musauutinen: Ultra Bra tekee paluun Ruisrockissa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa

Profeetat, Martin Garrix ja Tove Lo – Ruisrock julkaisi todella kovat ensimmäiset artistikiinnitykset