Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Damaskoksen despootti

Bašar al-Assadin valtaannousu synnytti Syyriassa toivon demokratiasta, mutta itsevaltiaaksi noussut lääkäri petti odotukset.
Syyrian presidentti Bashar al-Assad haki tukea länneltä esiintymällä uudistajana. Luvattuja uudistuksia ei tullut. Bašar al-Assadin valtaannousu synnytti Syyriassa toivon demokratiasta, mutta itsevaltiaaksi noussut lääkäri petti odotukset. Kuva: 2011 Gamma-Rapho yle tv1

TV1 torstaina 13.4.2017 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 19.4. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Bashar al-Assadin valtaannousu synnytti Syyriassa toivon demokratiasta, mutta itsevaltiaaksi noussut silmälääkäri petti odotukset.

Syyria ajautui sisällissotaan, jonka aikana on kuollut 300 000 syyrialaista ja kolme miljoonaa on joutunut maanpakoon. Kymmenet tuhannet ovat viruneet Syyrian kidutusvankiloissa. Nyt al-Assad on yksi pakolasikriisin avainhenkilöistä.

Presidentti haki tukea länneltä esiintymällä uudistajana, mutta luvattuja uudistuksia ei tullut.

Dokumentti selvittää, kuka on Bashar al-Assad, isäänsäkin tiukempi itsevaltias? Mikä on länsimaiden vastuu Syyrian kaaoksesta?

Bashar : The Master of Chaos. Ohjaus: Antoine Vitkine. Tuotanto: Illegitime Defense, Ranska, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.