Hyppää pääsisältöön

Ylen radiota ja vastuualueita uudistetaan

miksauspöytä, jonka päällä kuulokkeet
miksauspöytä, jonka päällä kuulokkeet Kuva: Mikael Crawford/Yle kuulokkeet,Miksauslaite,radio

Yle uudistaa ensi vuoden aikana radio- ja audiotarjontaansa. Ylen suomenkielisten radiokanavien ohjelmistoja uudistetaan ja Yle Areenan audiotarjontaa kehitetään. Osana muutosta myös radion vastuualueita uudistetaan.

Ylen radiokanavien soundeista eli äänimaailmasta vastaa jatkossa Jorma Hietamäki. Hän on aiemmin toiminut Radio Suomen musiikkipäällikkönä. Toukokuun alussa Radio Suomen musiikkipäälliköksi siirtyy Johan Lindroos, joka on aiemmin ollut Yle Vegan ja Yle X3M:n musiikkipäällikkö.

Sekä soundipäällikkö Hietamäki että musiikkipäällikkö Lindroos kuuluvat jatkossa Ylen radioiden johtoryhmään.

Yle Radio Suomeen haetaan uutta ohjelmapäällikköä nykyisen ohjelmapäällikön Saila Mattilan siirtyessä toukokuussa Ylen kautta aikain ensimmäiseksi radion tilaajaksi. Tehtävän taustalla on Ylen asemaa pohtineen työryhmän linjaus, jonka mukaan Yle hankkii enemmän myös radiosisältöjä ulkopuolisilta toimijoilta.

Lisätiedot:
Marja Keskitalo, radiopäällikkö, marja.keskitalo@yle.fi, p. 040-559 7116