Hyppää pääsisältöön

Siskot yllättyivät Tuhkimotarinoiden Minnan tuskasta

Tuhkimotarinoiden Minna sai kirjeen.
Noora ja Tiina olisivat auttaneet Minnaa paikkamaan elämänsäröjä, jos olisivat tienneet sisarensa tuskasta. Tuhkimotarinoiden Minna sai kirjeen. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Tuhkimotarinoiden Minna sai kirjeen siskoiltaan Tiinalta ja Nooralta. Minnalla on ollut elämässä paljon vastoinkäymisiä, eivätkä sisaret ole aina olleet tietoisia Minnan tuskan määrästä. Lestadiolaisuudesta eronnut Minna on ollut yhdeksän kertaa raskaana, mutta hänellä on vain viisi lasta. Minnalla itsellään on 16 sisarrusta.

Hei Sinä rakas kanaemo!

Vastuuntuntoinen, luova taiteilija, auttamishaluinen, touhukas, kokeileva, sosiaalinen. Nämä ovat sanoja, jotka nousevat mieleen, kun sinua ajattelee. Jo ala-asteiässä kannoit meistä perheen pienemmistä suurta vastuuta, ja esimerkiksi vanhempien lomaillessa, otit varmalla otteella sisarukset siipiesi suojiin. Hoidit kotia, teit ruokaa, huolehdit ja hoivasit. Halusit näyttää, että pärjäät. Ja hyvin pärjäsitkin. Myöhemmin sait omia tipusia hoivattavaksi. Ja tiedämme, että pikku tipusesi ovat sinulle kaikki kaikessa.

Sinulla oli aikanaan todella kova kuori, jonka sisään kätkeydyit. Ulospäin kaikki näytti hyvältä. Muna särkyi... olisimme auttaneet paikkaamaan säröjä ja keräämään sirpaleita, mutta jäit kuoreesi. Et kertonut tuskastasi. Oliko häpeää? Pelkoa? Olit onneksi vahva, ja lähdit hakemaan apua. Matkaasi on tarttunut paljon uusia, ihania ihmisiä, joiden avulla olet avannut oven uudelle tielle.

Jäätyäsi omillesi aloit myös ajatella itseäsi: laittauduit, meikkasit jne. Aikaisemmin ei siihen ollut mahdollisuutta. Entinen elämänkatsomuksesi ei sitä "sallinut" ja annoit kaikkesi muille. Tiedämme, että matkasi on ollut pitkä ja tuskainen, silti olet aina jaksanut räpytellä pinnalle. Olet muuttunut viime vuosina paljon, ja meidän silmissämme olet täydellinen juuri tuollaisena, mutta on hienoa, että uskallat mennä jälleen kohti uutta.

Maailma on sinulle avoin, täynnä mahdollisuuksia.

Rakkain terveisin Tiina ja Noora

ps. Hei älä koskaan ikinä muutu, tai jos pakko on, niin ei sen blondiudenkaan tarvitse ikuista olla. ;) Höyhenet pöllyten lisää väriä elämään!

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?