Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Emman läheiset toivovat Emman pääsevän epävarmuudestaan

Tuhkimotarinoiden Emman kirje
Emma sai kirjeen veljeltään ja ystävältään. Tuhkimotarinoiden Emman kirje Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Emmalle kirjeen kirjoittivat hänen ystävänsä Mari ja veljensä Juho.Yksinäisyys ja ylipaino ovat tehneet Emmasta epävarman. Emma lähtee etsimään kadonnutta itsevarmuutta.

Ystävämme Emma,

Olemme tunteneet toisemme jo pari vuosikymmentä. Jotenkin vaikuttaa siltä, ettei sinulla ole viime vuosina ollut aikaa itsellesi, hyvin ymmärrettävästä syystä. On mahtavaa, että elämääsi sisältyy paljon tärkeämpiä asioita kuin tyyli ja että itseluottamuksesi ei ole riippuvainen ulkoisesta olemuksesta. Muista kuitenkin muutama perusasia, niin peilistä katsoo jatkossa kuin uusi ihminen. Saatat yllättyä iloisesti itsekin.

Sinulla on kauniin kuulas vaalea iho. Älä siis pukeudu valkoiseen ja harmaan sävyihin, vaan käytä rohkeasti kirkkaita värejä! Ne tuovat paremmin sen iloisen ja asioista kiinnostuneen Emman esille. Valmistut datanomiksi ja koneella istuminen on kivaa, mutta älä tilaa netistä ainakaan silmälaseja, vaan käy optikolla ja anna asiantuntijan auttaa ja opastaa lasien valinnassa. Vaikka aamulla on jännä tonkia sukkalaatikkoa ja myöhemmin todeta, että eriparia ovat taas, voisi asiaan joskus paneutua. Sukat eivät syö kukkaron sisältöä, vaikka jokin ilmeisesti aina syökin sukkien parit. Hiuksetkin ovat sellainen asia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotteivät ne olisi samanlaiset sängystä noustessa ja iltapäivällä. Ole niiden kanssa kuitenkin oma aito itsesi niin pitkälle kuin haluat.

Älä peitä kauniita muotojasi liian suurilla vaatteilla, vaan hanki sopivaa. Liian pitkät housunlahkeet lyhenevät tietysti kulumallakin, mutta ethän halua lakaista mukaasi katupölyä? Housujen lahkeita osaa kuka vain lyhentää ja sen myötä moni asia helpottuu. Sopivat vaatteet ovat myös turvallisempia kuin liian isot, olet ehkä jo huomannut. Tuo oma persoonasi rohkeasti esiin! Sillä aikaa kun mietit ”kuka se talo on”, älä asu teltassa.

Kannustavin terveisin,
ystäväsi Mari ja veljesi Juho

Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?