Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Emman läheiset toivovat Emman pääsevän epävarmuudestaan

Tuhkimotarinoiden Emman kirje
Emma sai kirjeen veljeltään ja ystävältään. Tuhkimotarinoiden Emman kirje Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Emmalle kirjeen kirjoittivat hänen ystävänsä Mari ja veljensä Juho.Yksinäisyys ja ylipaino ovat tehneet Emmasta epävarman. Emma lähtee etsimään kadonnutta itsevarmuutta.

Ystävämme Emma,

Olemme tunteneet toisemme jo pari vuosikymmentä. Jotenkin vaikuttaa siltä, ettei sinulla ole viime vuosina ollut aikaa itsellesi, hyvin ymmärrettävästä syystä. On mahtavaa, että elämääsi sisältyy paljon tärkeämpiä asioita kuin tyyli ja että itseluottamuksesi ei ole riippuvainen ulkoisesta olemuksesta. Muista kuitenkin muutama perusasia, niin peilistä katsoo jatkossa kuin uusi ihminen. Saatat yllättyä iloisesti itsekin.

Sinulla on kauniin kuulas vaalea iho. Älä siis pukeudu valkoiseen ja harmaan sävyihin, vaan käytä rohkeasti kirkkaita värejä! Ne tuovat paremmin sen iloisen ja asioista kiinnostuneen Emman esille. Valmistut datanomiksi ja koneella istuminen on kivaa, mutta älä tilaa netistä ainakaan silmälaseja, vaan käy optikolla ja anna asiantuntijan auttaa ja opastaa lasien valinnassa. Vaikka aamulla on jännä tonkia sukkalaatikkoa ja myöhemmin todeta, että eriparia ovat taas, voisi asiaan joskus paneutua. Sukat eivät syö kukkaron sisältöä, vaikka jokin ilmeisesti aina syökin sukkien parit. Hiuksetkin ovat sellainen asia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotteivät ne olisi samanlaiset sängystä noustessa ja iltapäivällä. Ole niiden kanssa kuitenkin oma aito itsesi niin pitkälle kuin haluat.

Älä peitä kauniita muotojasi liian suurilla vaatteilla, vaan hanki sopivaa. Liian pitkät housunlahkeet lyhenevät tietysti kulumallakin, mutta ethän halua lakaista mukaasi katupölyä? Housujen lahkeita osaa kuka vain lyhentää ja sen myötä moni asia helpottuu. Sopivat vaatteet ovat myös turvallisempia kuin liian isot, olet ehkä jo huomannut. Tuo oma persoonasi rohkeasti esiin! Sillä aikaa kun mietit ”kuka se talo on”, älä asu teltassa.

Kannustavin terveisin,
ystäväsi Mari ja veljesi Juho

Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.