Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Katin ystävä kirjoittaa nähneensä Katin monet kyyneleet

Tuhkimotarinoiden Kati sai kirjeen.
Läheisen ystävän kirje saa Katin kyyneliin. Tuhkimotarinoiden Kati sai kirjeen. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Katin ystävä Heli on nähnyt ystävänsä suuren surun. Synnytettyään kuolleen lapsen, Kati pisti välit poikki kroppansa kanssa. Keho oli pettänyt hänet.

Kati, ystäväni!

Olemme tunteneet nyt reilut kymmenen vuotta ja näihin vuosiin on mahtunut yhden elämän verran tuulta ja tyventä, myrskyä ja poutaa. Olen nähnyt kyyneleesi, mutta tiedän, että tarvittaessa sinusta saa vaikka nyrkkeilijän :-)

Erityisesti toivon, että saat nauttia itsestäsi; kauniina, ainutlaatuisena, aikuisena naisena. Unohda ne iänikuiset läskipohjakengät! Ei aina tarvitse olla käytännöllinen. Nauti koroista ja kopseesta! Unohda farkut ja raitapaidat, unohda tunikat! Uskalla paljastaa upea, supernaisellinen itsesi.

Ja vaikka hiuksesi ovat lähes aina täydelliset, niin uskalla kokeilla uutta. Olisiko aika unohtaa blondatut hiukset, muistatko edes, mikä on hiustesi oma väri? Mutta! Pysy erossa permiksestä ja tummasta väristä! Ja jos et tiedä miksi, niin kurkkaappa rippikuvaasi.

Hae elämääsi positiivista sykettä ja liikettä. Opettele keinumaan, liitelemään. Sinä olet upea nainen, näytä se myös muille!

ystävyydellä, Heli

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?