Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Katin ystävä kirjoittaa nähneensä Katin monet kyyneleet

Tuhkimotarinoiden Kati sai kirjeen.
Läheisen ystävän kirje saa Katin kyyneliin. Tuhkimotarinoiden Kati sai kirjeen. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Katin ystävä Heli on nähnyt ystävänsä suuren surun. Synnytettyään kuolleen lapsen, Kati pisti välit poikki kroppansa kanssa. Keho oli pettänyt hänet.

Kati, ystäväni!

Olemme tunteneet nyt reilut kymmenen vuotta ja näihin vuosiin on mahtunut yhden elämän verran tuulta ja tyventä, myrskyä ja poutaa. Olen nähnyt kyyneleesi, mutta tiedän, että tarvittaessa sinusta saa vaikka nyrkkeilijän :-)

Erityisesti toivon, että saat nauttia itsestäsi; kauniina, ainutlaatuisena, aikuisena naisena. Unohda ne iänikuiset läskipohjakengät! Ei aina tarvitse olla käytännöllinen. Nauti koroista ja kopseesta! Unohda farkut ja raitapaidat, unohda tunikat! Uskalla paljastaa upea, supernaisellinen itsesi.

Ja vaikka hiuksesi ovat lähes aina täydelliset, niin uskalla kokeilla uutta. Olisiko aika unohtaa blondatut hiukset, muistatko edes, mikä on hiustesi oma väri? Mutta! Pysy erossa permiksestä ja tummasta väristä! Ja jos et tiedä miksi, niin kurkkaappa rippikuvaasi.

Hae elämääsi positiivista sykettä ja liikettä. Opettele keinumaan, liitelemään. Sinä olet upea nainen, näytä se myös muille!

ystävyydellä, Heli

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.