Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Emma - ujouden viemä

Tuhkimotarinoiden Emma istuu sohvalla Outi Brouxin kanssa.
Outi Broux haastaa ujon Emman nousemaan lavalle valmistujaisissaan. Tuhkimotarinoiden Emma istuu sohvalla Outi Brouxin kanssa. Kuva: Yle, Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden emma

Yksinäisyys ja ujous ovat tehneet Emmasta epävarman ja alemmuudentunne on koko ajan läsnä muita ihmisiä kohdatessa. Masennus sai Emman lohtusyömään ja ylimääräistä painoa kertyi yli 30 kiloa. Ylipaino saa Emman vetäytymään entistä enemmän.

– Tunsin itseni täysin ulkopuoliseksi ja hylkiöksi. En täytä millään mitalla nykyajan kauneusihanteita ja mietin miten joku voisi oikeasti pitää tämän näköisestä ihmisestä, Emma kertoo.

Stylisti Outi Brouxin kanssa Emma lähtee etsimään kadonnutta itsevarmuutta. Ujo ja epävarma Emma valmistuu datanomiksi ja Outi heittää hänelle haasteen nousta valmistujaisissa lavalle. Lapsuuden vastaavissa tilanteissa Emma olisi purskahtanut itkuun.

Miten Emma selviää haasteesta? Ainakin läheiset ovat aivan ymmyrkäisenään Emman ulkoisesta muutoksesta. Ohjaus Mape Morottaja.

Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?