Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Emma - ujouden viemä

Tuhkimotarinoiden Emma istuu sohvalla Outi Brouxin kanssa.
Outi Broux haastaa ujon Emman nousemaan lavalle valmistujaisissaan. Tuhkimotarinoiden Emma istuu sohvalla Outi Brouxin kanssa. Kuva: Yle, Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden emma

Yksinäisyys ja ujous ovat tehneet Emmasta epävarman ja alemmuudentunne on koko ajan läsnä muita ihmisiä kohdatessa. Masennus sai Emman lohtusyömään ja ylimääräistä painoa kertyi yli 30 kiloa. Ylipaino saa Emman vetäytymään entistä enemmän.

– Tunsin itseni täysin ulkopuoliseksi ja hylkiöksi. En täytä millään mitalla nykyajan kauneusihanteita ja mietin miten joku voisi oikeasti pitää tämän näköisestä ihmisestä, Emma kertoo.

Stylisti Outi Brouxin kanssa Emma lähtee etsimään kadonnutta itsevarmuutta. Ujo ja epävarma Emma valmistuu datanomiksi ja Outi heittää hänelle haasteen nousta valmistujaisissa lavalle. Lapsuuden vastaavissa tilanteissa Emma olisi purskahtanut itkuun.

Miten Emma selviää haasteesta? Ainakin läheiset ovat aivan ymmyrkäisenään Emman ulkoisesta muutoksesta. Ohjaus Mape Morottaja.

Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.