Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Iina - raiskauksesta raskaaksi

Tuhkimotarinoiden Iina
Iinalla oli koulu kesken ja elämä edessä, mutta kaiken romahdutti raiskaus. Tuhkimotarinoiden Iina Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Iinan esikoistytär sai alkunsa raiskauksesta.

– Olin 17-vuotiaana risteilyllä ystävien kanssa ja tulin laivalla raiskatuksi. Se oli valtava järkytys. Sen jälkeen sain tietää olevani raskaana. Olin aivan shokissa, enkä tiennyt kenen kanssa puhua asiasta. Minulla oli koulu kesken ja elämä edessä, Iina kertoo.

Iina päätti synnyttää lapsensa ja elää tyttärensä kanssa kaksin. Iina kuitenkin rakastui naapuriinsa Markoon tyttären ollessa 2-vuotias ja heistä tuli perhe. Iidalle syntyi neljä sisarusta. Mutta Marko ei jaksanut, hän väsyi ja romahti henkisesti päätyen epätoivoiseen tekoon. Viiden lapsen äiti jäi yksin.

Iinan elämässä on ollut paljon surua. Hän ostaa murheeseensa vaatteita niin, että vaatehuone on räjähdyspisteessä. Vanhin tytär Iida on päättänyt kutsua Outi Brouxin ratkomaan vaatekaappiongelmaa ja piristämään äidin kiireistä arkea. Viikko huipentuu lasten järjestämään muotinäytökseen ystäville ja sukulaisille.

Ulkonäöstään tarkalle parturi-kampaajalle kelpaa vain paras ja siksi stylisti Outi Broux viekin Iinan huippuammattilaisten hemmoteltavaksi. Mutta toipuuko Iina yllätyksestä, kun kotipihalle pölähtää Scandinavian Hunksin Jucci vaaleanpunaisen kahvakuulan ja kunto-ohjelman kanssa? Ohjaus Pauliina Jalasmaa

Lisää ohjelmasta

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.