Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Kati - vartalonsa pettämä

Tuhkimotarinoiden Kati tanssii
Tuhkimotarinoissa lähdetään etsimään sovintoa Katin ja kropan välille. Tuhkimotarinoiden Kati tanssii Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Voiko olla sen suurempaa epäluottamusta kuin, että oma kroppa ei pysty lasta kantamaan, ajatteli Kati synnytettyään kuolleen poikavauvan joulupäivän aamuna 2008. Sinä päivänä Kati pisti välit poikki kroppansa kanssa. Keho oli pettänyt hänet jo useamman kerran ja aiheuttanut suurta surua.

– Olin kehittänyt sellaisen hälläväliä-asenteen kroppaani kohtaan. Vauvani kuoli kohtuun ennen synnytystä ja minua on eri syistä leikelty monia kertoja. Tuntui, että kehoni oli pettänyt minut liian monta kertaa, joten lopetin siitä huolehtimisen, Kati kertoo.

Melko pian raskaan menetyksen jälkeen Kati ja puoliso jatkoivat lapsettomuushoitoja, ja toisella yrittämällä raskaustesti näyttikin jo plussaa. Menettämisen pelko kulki kuitenkin rinnalla koko raskauden ajan: ”Mitä jos raskaus päätyy jälleen kuolleeseen vauvaan? Entä jos keho pettää uudelleen?”.

Stylisti Outi Broux lähtee etsimään sovintoa Katin ja kropan välille. Löytyykö yhteys tanssin avulla ja mitä Kati sanoo, kun kesken tanssitreenien saliin astelee hänen idolinsa Juha Tapio? Ohjaus Mape Morottaja.

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?