Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden toiveuusinta: Piia – syövästä selvinnyt

Piia selvisi syövästä.
Syöpähoidot veivät Piian kauniit hiukset. Piia selvisi syövästä. Kuva: Piian kotialbumi Tuhkimotarinoita

38-vuotias tamperelainen luokanopettaja Piia eli mukavaa sinkkuelämää. Hänellä oli vakituinen työ, paljon ihania ystäviä, perhesuhteet kunnossa eli kaikki elämässä kohdallaan. Piialle ulkonäkö on aina ollut tärkeä. Hänellä on ollut sekä hiuspidennyksiä että rakennekynsiä. Hän on ollut tarkka mitä laittaa päälleen ja oli ylpeä pitkistä vaaleista hiuksistaan.

– Tammikuussa 2008 löysin kyhmyn rinnastani ja siitä alkoi painajainen, joka vei välillä elämänhalun ja uskon.

Piia oli aiemmin sanonut, että yksi tärkeimmistä asioista elämässä on terveys, mutta ei hän vielä tuolloin tiennyt, mitä se todella merkitsee. Kun terveys meni, tuntui koko elämä olevan vielä kesken.

– Toivoin, että minulla olisi vielä joskus perhe. Toivoin, että saisin matkustella, nähdä maailmaa, viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Pahimmillaan hoidot ja epätoivo veivät sängynpohjalle, eikä Piia halunnut nähdä ketään, eikä varsinkaan vastata sairaalasta tuleviin puheluihin.

– Sen oman henkisen romahduksen jälkeen ymmärrän, jos joku haluaakin luopua tästä elämästä ihan vapaaehtoisesti. Ymmärrän, jos ihminen päätyykin itsemurhaan.

Mitä Piian elämässä sitten tapahtui ja miten elämänhalu palasi? Ja miten hän selvisi Tuhkimotarinoiden stylisti Outi Brouxin haasteesta nousta ammattimallien kanssa lavalle, jossa hänet viimeistelee itse Jukka Rintala? Ohjaus Mape Morottaja.

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?