Hyppää pääsisältöön

Tytär arvelee Tuhkimotarinoiden Iinan ostelevan vaatteita peittääkseen pahan olonsa

Tuhkimotarinoiden Iinan tytär kirjoittaa äidilleen kirjeen.
Iinan tytär pyytää stylisti Outi Brouxia apuun. Tuhkimotarinoiden Iinan tytär kirjoittaa äidilleen kirjeen. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Iinan tytär Iida kirjoittaa äidilleen olevansa tästä valtavan ylpeä. Iina tuli raiskauksesta raskaaksi ja piti lapsensa Iidan. Myöhemmin Iina perusti perheen, mutta mies päätyi epätoivoiseen tekoon. Iinan tytär haluaa tuoda äidin elämään iloa surun keskelle ja pyytää Outin apuun.

Äitini on erittäin vahva ihminen ja ihailuni kohteena. Hän hakee positiivista energiaa lapsistaan. Hän on kasvattanut yksin viisi lasta ja uhraa mielellään lasten takia, mistä olen valtavan ylpeä. Äiti ostaa valtavasti vaatteita, ehkä peittääkseen pahaa olo tiedostamattaan.

Hänellä on 4 vaatekaappia pursuamispisteessä. Hän ei heitä mitään pois, mutta ostaa paljon lisää, vaikka perheen budjetti ei sitä aina sallisi. Hän ei kuitenkaan mieti miten voisi yhdistää ja mitä voisi käyttää minkäkin kanssa. Hänellä on usein farkut ja löpöttäviä yläosia, paljon tunikoita, jotka eivät korosta hänen vartaloaan millään lailla.

Toivoisin, että uusi tyyli herättäisi äitiä miettimään hankintojaan ja panostamaan kokonaisuuden etsintään. Toivoisin sen luovan häneen rohkeutta pukeutujana ja tuovan esiin vartalonsa hyviä puolia.

Terveisin,
Iida

Lisää ohjelmasta

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?