Hyppää pääsisältöön

Ystävä tietää syyn, miksi Tuhkimotarinoiden Katriina haluaa piiloutua

Tuhkimotarinoiden Katriinan kirje
Katriina on kulkenut pitkän matkan kohti itsensä rakastamista. Tuhkimotarinoiden Katriinan kirje Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Katriina sai kirjeen läheiseltä ystävältään Idalta. Katriina on kulkenut pitkän matkan kohti itsensä rakastamista. Katriina joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja alkoi vihata itseään 7-vuotiaana.

Rakas Katriina,

En usko, että kenelläkään toisella on yhtä monet eri väriset lenkkarit kuin sinulla! Ne mätsäävät kyllä hienosti niihin lukuisiin erivärisiin verkkareihin, joita sinulla on, mutta eikö nyt olisi jo korkea aika vaihtaa hiukan naisellisempaan? Vaikka ne olisivat mitä merkkiä tahansa, ne ovat silti verkkareita.

Tiedän kyllä menneisyytesi traumat ja syysi piiloutua, mutta toivon, että voisit nyt heittäytyä rohkeasti Outin käsittelyyn ja antaa ammattilaisen löytää sinulle uusi kaunis tyyli päästä varpaisiin. Toivon, että kun siskosi ja vanhempasi saapuvat Australiasta viikon päästä, säväytät heidät ja minut jollain muullakin kuin uusilla collegehousuilla :D. Yllätä meidät Katriina! Tule esiin! Me haluamme nähdä sinut kauniina naisena, joka olet.

Rakkaudella,
Ida

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?