Hyppää pääsisältöön

Ystävä tietää syyn, miksi Tuhkimotarinoiden Katriina haluaa piiloutua

Tuhkimotarinoiden Katriinan kirje
Katriina on kulkenut pitkän matkan kohti itsensä rakastamista. Tuhkimotarinoiden Katriinan kirje Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Katriina sai kirjeen läheiseltä ystävältään Idalta. Katriina on kulkenut pitkän matkan kohti itsensä rakastamista. Katriina joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja alkoi vihata itseään 7-vuotiaana.

Rakas Katriina,

En usko, että kenelläkään toisella on yhtä monet eri väriset lenkkarit kuin sinulla! Ne mätsäävät kyllä hienosti niihin lukuisiin erivärisiin verkkareihin, joita sinulla on, mutta eikö nyt olisi jo korkea aika vaihtaa hiukan naisellisempaan? Vaikka ne olisivat mitä merkkiä tahansa, ne ovat silti verkkareita.

Tiedän kyllä menneisyytesi traumat ja syysi piiloutua, mutta toivon, että voisit nyt heittäytyä rohkeasti Outin käsittelyyn ja antaa ammattilaisen löytää sinulle uusi kaunis tyyli päästä varpaisiin. Toivon, että kun siskosi ja vanhempasi saapuvat Australiasta viikon päästä, säväytät heidät ja minut jollain muullakin kuin uusilla collegehousuilla :D. Yllätä meidät Katriina! Tule esiin! Me haluamme nähdä sinut kauniina naisena, joka olet.

Rakkaudella,
Ida

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.