Hyppää pääsisältöön

Näin löydät Teeman ohjelmat televisiossa

Kollaasi Teeman ohjelmista: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Altai 30 päivässä, Ida, The Rolling Stones Kuubassa, Batman
Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Altai 30 päivässä, Ida, The Rolling Stones Kuubassa, Batman. Kollaasi Teeman ohjelmista: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Altai 30 päivässä, Ida, The Rolling Stones Kuubassa, Batman Yle Teema

Teema lähettää 24.4. alkaen ohjelmia joka päivä ja viitenä iltana viikossa. Näin löydät Teeman ohjelmat televisiosta. Teema palvelee myös entistä paremmin Areenassa.

Teema muuttaa uudelle kanavapaikalle yhteen Yle Femin kanssa maanantaina 24.4.2017. Kanavapaikan numero on 5, ja HD-lähetysten kanavapaikan numero on 25, molemmat siis samat kuin nykyisellä Yle Femillä. Uuden kanavapaikan takia ei tarvitse säätää vastaanotinta, vaan Teema ja Fem löytyvät yksinkertaisesti kanavaa vaihtamalla.

Monet tutut ohjelmat jatkavat uusilla paikoilla. Teeman ohjelmia nähdään iltaisin tiistaista lauantaihin klo 20.00 alkaen. Uudella kanavapaikalla Teema esittää ohjelmia myös iltapäivisin joka päivä klo 12.00–17.25. Iltojen paras katseluaika on omistettu ensilähetyksille, ja uusintalähetykset on sijoitettu iltapäiviin. Maanantaina ja sunnuntaina iltapäivisin nähdään myös ensilähetyksiä.

Teeman ohjelmat ovat aina katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Teeman ohjelmakartta
Teeman ohjelma-aika näkyy kuvassa oranssina. Yle Teeman ohjelmakartta Yle Teema,teema & fem

Elokuvat ja Teemalauantai

Kino Suomi tiistaisin klo 22
Keskiviikon Kino keskiviikkoisin klo 22
Uusi Kino keskiviikkoisin klo 23 jälkeen
Kino Klassikko torstaisin klo 21
Perjantain Kino perjantaisin klo 21
Teemalauantai ja musiikkidokumentti lauantaisin klo 20, kesällä elokuvia
Matineaelokuvia sunnuntaisin klo 12

Kino Suomi muuttaa torstaista tiistaihin, ja kellonaika on edelleen sama noin 22, edeltävän historiadokumentin keston mukaan vaihdellen.

Agata Trzebuchowska on Anna elokuvassa Ida
Agata Trzebuchowska on Anna elokuvassa Ida, keskiviikkona 26.4. Agata Trzebuchowska on Anna elokuvassa Ida teeman elokuvat

Keskiviikon Kinossa nähdään tuttuun tapaan tuoreita art house -elokuvia ja elokuvia ei-englanninkielisestä maailmasta noin klo 22. Lähetysaika vaihtelee edeltävän dokumentin keston mukaan. Uusi Kino esittää kotimaisia ja kansainvälisiä lyhytelokuvia keskiviikon elokuvan jälkeen, siis vaihtelevaan aikaan klo 23 jälkeen. Uusi Kino on tauolla huhtikuusta alkaen syksyyn asti.

Kino Klassikon elokuvat nähdään torstai-iltaisin klo 21. Lisäksi klassikkoelokuvia nähdään uusintoina matinea-aikaan sunnuntaisin klo 12.

Perjantain Kino jatkaa tutulla paikallaan klo 21.

Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena
Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena, perjantaina 28.4. Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena Kuva: Scanbox Entertainment Philomena,Judi Dench,teeman elokuvat

Elokuvien ja dokumenttien Teemalauantai jatkaa tutulla paikallaan. Lisäksi lauantai-illassa nähdään musiikkidokumentteja, jotka alkavat klo 20. Teemalauantain alkamisaika riippuu musiikkidokumentin kestosta.

The Rolling Stones kiertueella Latinalaisessa Amerikassa. Kuva dokumenttielokuvasta The Rolling Stones: Olé Olé Olé A Trip Across Latin America (2016).
Olé olé olé! The Rolling Stones Latinalaisessa Amerikassa Teemalauantaissa 29.4. The Rolling Stones kiertueella Latinalaisessa Amerikassa. Kuva dokumenttielokuvasta The Rolling Stones: Olé Olé Olé A Trip Across Latin America (2016). The Rolling Stones,teeman rockdokumentit,Teemalauantai

Teemalauantain kesätauolla 10.6. - 26.8. musiikkidokumenttien jälkeen nähdään scifi-elokuvia, loppukesästä Steve McQueenin elokuvia.

Musiikkiohjelmat

Yle Live perjantaisin illan elokuvan jälkeen
Musiikkidokumentit lauantaisin klo 20
Klassisen musiikin ja tanssin Parrasvalot sunnuntaisin noin klo 14
RSO Musiikkitalossa sunnuntaisin noin klo 16

Yle Live esittää konserttitaltiointeja kotimaasta ja ulkomailta perjantaisin illan elokuvan jälkeen, noin klo 22.30–23. Konsertit uusitaan yleensä sunnuntaisin tai maanantaisin.

Rockia ja populaarimusiikkia käsittelevät dokumentit nähdään lauantai-iltaisin klo 20. Musiikkidokumentit ovat toisinaan osa Teemalauantaita, toisinaan itsenäisiä.

Nick Cave
Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä, lauantaina 6.5. Nick Cave Nick Cave (muusikko),teeman rockdokumentit

Taidemusiikkia, tanssia, dokumentteja nähdään Parrasvaloissa sunnuntai-iltapäivisin.

Radion sinfoniaorkesteri nähdään televisiossa joka sunnuntai uudistuneessa RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa. RSO:n konserttilähetykset jatkuvat suorina Teeman Areena-kanavalla ja Radio 1:ssä. RSO:n kesätauko televisiossa kestää juhannuksesta syksyyn (PVM).

Dokumentit

Tiededokumentti maanantaisin noin klo 15 ja uusintana lauantaisin klo 12.
Kulttuuria ja kulttuurihistoriaa tiistaisin klo 20 ja uusintana keskiviikkoisin noin klo 15
Historiadokumentti tiistaisin klo 21 ja uusintana perjantaisin klo 14
Kulttuurimatkoja keskiviikkoisin klo 21, torstaisin klo 15 ja lauantaisin klo 16.30

Tiedettä nähdään uudella kanavapaikalla maanantaisin noin klo 15 ja uusintoina lauantaisin klo 12.

Tiistai on tuttuun tapaan kulttuuridokumenttien ja historian ilta. Klo 20 alkavalla tunnilla nähdään kulttuuriohjelmia kuten Kulttuuricocktail sekä dokumentteja mm. taidehistoriasta. Historiadokumentit nähdään edelleen tiistaisin klo 21, ja niiden uusinnat nähdään perjantai-iltapäivisin klo 14.

Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo
Porin samurai. Mika Rättö Kulttuuricocktailissa tiistaina 2.5. Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo Kuva: Yle/Esko Lönnberg Mika Rättö,Circle,kulttuuricocktail

Ville Haapasalo ja muut kulttuurimatkaajat nähdään tuttuun aikaan keskiviikkoisin klo 21. Uusinnat nähdään torstaipäivisin klo 15 ja lauantaisin klo 16.30.

Teeman Elävä arkisto

Teeman Elävä arkisto maanantaisin klo 12 ja uusintana torstaisin klo 23 jälkeen sekä perjantai-iltapäivisin

Teeman Elävän arkiston paketit nähdään edelleen kolmena päivänä viikossa. Ensimmäinen lähetys on maanantaina keskipäivällä, toinen lähetys torstain myöhäisillassa Kino Klassikon elokuvan jälkeen ja kolmas perjantai-iltapäivinä.

Pasi Heikura, Jyrki Liikka ja Simo Frangén ovat Alivaltiosihteeri
Alivaltiosihteeri Teeman Elävässä arkistossa 24.4. Pasi Heikura, Jyrki Liikka ja Simo Frangén ovat Alivaltiosihteeri Kuva: Yle/Laura Pohjavirta Alivaltiosihteeri

Draamasarjat

Eurooppalaista draamaa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20 sekä uusintana lauantaisin klo 14
Batman perjantaisin klo 20
Iltapäiväsarjoja joka arkipäivä klo 16

Teeman arki-iltojen eurooppalaisten draamasarjojen paikka on keskiviikkona ja torstaina klo 20: kulloisestakin sarjasta nähdään aina kaksi jaksoa viikossa. Uusintana jaksot nähdään lauantai-iltapäivänä. Kevään ja kesän sarjoja ovat uusi Medicit ja Velvetin uusi kausi (31.5. alkaen). Ranskalainen kylä ja Francon jälkeen -sarja palaavat Teeman ohjelmistoon syksyllä.

Medicit, Firenzen valtiaat
Dustin Hoffman on Cosimo de'Medici. Medicit 26.4.–18.5. Medicit, Firenzen valtiaat medicit, firenzen valtiaat

Perjantaisin nähdään Batman-sarjasta aina kaksi jaksoa eli yksi kokonainen seikkailu. Batmanin uusi kausi alkaa 26.5.

Lisäksi Teema esittää joka arki-iltapäivä klo 16 uusintana suosikkisarjoja. Kevään ja kesän iltapäiväsarjoja ovat Isä Matteon tutkimuksia (kaudet 9 ja 10), Treme, Sairaan kaunis elämä (kaudet 1 ja 2) ja Ranskalainen kylä (kaudet 6 ja 7).

Isä Matteo (Terence Hill)
Terence Hill on Isä Matteo. 24.4.–4.7. Isä Matteo (Terence Hill) isä matteon tutkimuksia

Iltapäivät

Teema ottaa käyttöön myös arki-iltapäivät. Arkisin klo 12 jälkeen esitetään pääasiassa Teeman ohjelmia uusintoina mutta myös ensilähetyksiä maanantaisin ja viikonloppuisin. Iltapäivien uusintoina nähdään dokumentteja ja joka arkipäivä klo 16 draamasarjoja.

Teema Areenassa

Teeman Areena-kanavalla näet kaikki Teeman ohjelmat suorina ja tulevaisuudessa yhä suuremman osan ohjelmista itse valitsemaasi aikaan ennen tv-lähetystä tai sen jälkeen. Suuri osa Teeman ohjelmista julkaistaan Areenassa jo tv-lähetyspäivän aamuna, ja tiesithän, että Areenassa suoraa tv-lähetystä voi kelata taaksepäin neljä tuntia – jos haluamasi ohjelma ehti jo alkaa, avaa Areena ja kelaa! Areenassa Teema lähettää myös RSO:n konsertit suorina. Areenassa julkaistaan lisäksi ohjelmia, joita ei televisiossa näe, kuten elokuvapaketteja: uuden kanavapaikan avajaisviikolla Teeman Areena-kanavalla on kuusi Kurosawan elokuvaa!

Juttuun lisätty kuvatekstejä 21.4.2017.

Yle Teema

 • Bruce Springsteen katsoo taakseen

  40 Springsteen-keikkaa nähnyt Jukka Kuosmanen kirjoittaa.

  "Olen täysin jäävi fanipohjani takia sanomaan dokumentin kohteesta Bruce Springsteenistä yhtään mitään, mutta kyseisen dokumentin katsomiseen olen pätevöitynyt 30 viime vuotta." Toimittaja Jukka Kuosmanen kirjoittaa Teemalla 18.11.2017 ensi-iltansa saavasta dokumenttielokuvasta Bruce Springsteen omin sanoin.

 • Ensi-iltoja ja klassikoita, naurua ja kauhua, Beatlesia ja black metalia – Teemalauantait ja musiikkidokumentit syksyllä 2017

  Musiikkia, elokuvaa, rakkautta, anarkiaa, vampyyrejä...

  Musiikkia, elokuvaa, rakkautta, anarkiaa, etsijöitä, koomikkoja, natseja, vampyyrejä, ysärimeininkiä, Jacques Tati, Bruce Springsteen, Jack Nicholson, Max Schreck, Julianne Moore, Sidse Babett Knudsen, Hanna Schygulla, Ann Savo... Sekä reposaarelainen samurai nimeltä Rauni. Teeman lauantai-iltojen syksyn ohjelmisto, olkaa hyvät!

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Lokakuun vallankumous Teeman elokuvissa ja dokumenteissa syksyllä 2017

  Neuvostoliiton varhaistaidetta, tsaarien Venäjän historiaa

  Teema esittää syksyllä 2017 varhaisen Neuvostoliiton elokuvia sekä dokumentteja tsaarien Venäjän historiasta ja bolševikkien vallan alkuvuosien taiteesta. Lokakuun vallankumous mullisti Venäjän ja muutti koko maailmanhistorian suuntaa sata vuotta sitten. Teemalla alkaa kumouksen vuosipäivän alla sarja dokumentteja ja elokuvia, jotka piirtävät kuvaa Venäjästä ennen ja jälkeen vallankumouksen.

 • Elokuvan vallankumous

  Varhainen neuvostovalta antoi taiteilijoille tilaa kokeilla

  Varhainen Neuvostoliitto antoi taiteilijoilleen tilaa kokeilla, ja tuloksena oli mullistavaa elokuvaa, vaikka vapaus jäikin lyhytaikaiseksi.

 • Venäjän vallankumousjuhlissa ei pihistelty paraatin koossa

  Veneäjän vallankumousjuhlissa ei pihistelty paraatin koossa

  Täällä Moskova ja Punainen tori. Kommunistisen puolueen johto ja sotilaskomentajat ovat juuri nousseet Leninin mausoleumin päälle. Kremlin kellot kajauttavat kymmenen lyöntiä ja juhlamenot voivat alkaa. Näin käynnistyivät Venäjän vallankumouksen 70-vuotisjuhlat vuonna 1987 ja selostajana oli Yleisradion pitkäaikainen ja ansioitunut kirjeenvaihtaja Reijo Nikkilä.

 • Fritz Lang pahuuden voimien kuvajaana

  Saksalaisen elokuvan lokakuussa Mabuset ja M

  Teeman saksalaisen elokuvan lokakuun keskeinen ohjaaja on Fritz Lang. Kuukauden aikana nähdään Langin Tohtori Mabuse -elokuvat vuosilta 1922 ja 1933 sekä M – kaupunki etsii murhaajaa. Mielenkiintoisen näkökulman Langiin antaa Gordian Mauggin vuonna 2016 valmistunut tosipohjainen draama ohjaaja Langista sarjamurhaajan jäljillä.

 • Teema tuo Jacques Tatin koko tuotannon loppuvuodeksi Areenaan!

  Tatin koko tuotanto Teeman Areena-kanavalla 9.10. alkaen

  Lokakuun 9. päivänä Jacques Tatin syntymästä tulee kuluneeksi 110 vuotta. Samana päivänä Teeman Areena-kanavalla julkaistaan Jacques Tatin koko säilynyt tuotanto ja paljon muuta tätä koomikkoneroa sivuavaa ohjelmistoa. Teemalauantai ottaa varaslähdön jo 7.10. klo 21.

 • Teeman syksyn 2017 elokuvat

  Elokuvia tiistaista sunnuntaihin

  Syksyn 2017 elokuvateemoja ovat muun muassa Jacques Tati, Saksa Mabusesta Hitleriin, Viro, Lokakuun vallankumous, Stanley Kubrick ja itsenäinen Suomi.

 • Ysärillä lama kouraisi ja syvältä - kunnes noustiin taas

  90-luku alkoi Suomen putoamisella syvään talouslamaan.

  90-luvun suuri lama ja suurtyöttömyys olivat Suomen sodanjälkeisen historian totisimpia paikkoja. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään kylmäävä dokumentti talouskriisiin ajautumisesta sekä omalaatuista viihdettä ysärin lopulta, jolloin oltiin jo Nokian siivittämässä nousukiidossa.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!