Hyppää pääsisältöön

Skamin neljännen kauden päähenkilö on Sana – sarja jatkuu Yle Areenassa 15. huhtikuuta

Nuori musliminainen on nappivalinta uudeksi päähenkilöksi kaudelle, joka on NRK:n mukaan Skamin viimeinen.

Sana on Skamin neljännen kauden päähenkilö. // Kuva: Promokuva

Skamin neljännen tuotantokauden alkamispäivä on selvillä: ensimmäinen jakso ilmestyy Yle Areenaan 15. huhtikuuta!

Neljännen kauden jaksot tulevat Yle Areenaan yksi kerrallaan, aina lauantaisin. Näin Skamin suomalaisfanit voivat seurata sarjaa samassa tahdissa kuin jaksot Norjassa ilmestyvät.

Ja nyt tiedetään jo neljännen kauden päähenkilökin: hän on mielenkiintoinen muslimityttö Sana.

Sana on täydellinen valinta neljännen kauden päähenkilöksi.

Sana (Iman Meskini) vaikuttaa sarjassa hieman kovalta. Hän on tyttöporukassa se, joka sanoo, mitä ajattelee. Vielä hieman mystiseksi jäänyt muslimityttö on tuima, mutta hänessä nähdään kausien aikana vilauksia erilaisestakin puolesta. Kolmannella kaudella hän toimii Isakin parina biologian tunnilla ja käy tämän kanssa läpi kysymyksiä uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta – ja osoittaa näkevänsä asiat eri kannoilta.

Vaikka Sanaa on nähty paljon sarjan aikana, on hahmo yhä vähän hämärän peitossa. Pääsemme vihdoin kurkistamaan kuoren alle.

Skamin ensimmäisellä kaudella keskiössä oli tavallisen samaistuttava Eva, toisella ikäistään kypsemmältä vaikuttava Noora, joka on YleX:n äänestyksen perusteella sarjan paras hahmo. Kolmannella kaudella keskiöön otettiin ensimmäistä kertaa poika, kun kaudella seurattiin Isakia, joka ihastui kahta vuotta vanhempaan Eveniin.

Skamin kolme ensimmäistä tuotantokautta ovat keränneet Yle Areenassa jo yli kuusi miljoonaa käynnistystä. Nyt alkava neljäs kausi jää NRK:n mukaan supersuositun sarjan viimeiseksi kaudeksi.

Muokattu 9.4. klo 16:30 Isakin ja Evenin välinen ikäero sarjassa on kaksi vuotta. Aiemmin jutussa väitettiin, että ikäeroa olisi vuoden verran.

Lue myös:

Mistä Skam-sarjan bussibileissä on kyse? Otimme yhteyttä norjalaiseen Fridaan, 19, joka on paikallisen bailubussiporukan pomo

Skam-sarjan soundtrack on täydellistä korvakarkkia – tässä seitsemän hetkeä, jolloin sarjan musa kuvaa upeasti vallitsevaa tunnelmaa

Skamin paras hahmo selvillä – tällainen on äänestäjien suosikki Noora