Hyppää pääsisältöön

Jos et vielä ole kuullut bändistä, joka vetää Ed Sheerania paremmin kuin Ed Sheeran, niin nyt alkaa olla korkea aika

Kanadalainen Walk Off The Earth tunnetaan parhaiten aivan mielettömistä cover-vedoistaan, joissa he käyttävät soittimina esimerkiksi kiviä ja värikkäitä putkia.

Walk Off The Earth. // Kuva: promokuva

26-vuotias Ed Sheeran on tällä hetkellä maailman suurin miesartisti. Kirjoitushetkellä Sheeranilla on viisi biisiä Spotifyn Maailman top 50 -listalla. Parhaimmillaan kaikki artistin Divide-levyn deluxe-version 16 kappaletta mahtuivat Spotifyn listauksen top 36:een. 

Spotifyn listakärkenä on ollut jo pian kolmen kuukauden ajan Sheeranin Shape Of You. Shape Of You on älyttömän hyvä biisi Sheeranin esittämänä – mutta se vaan paranee, kun se päätyy kanadalaisen Walk Off The Earthin käsittelyyn.

Walk Off The Earth on viisihenkinen bändi, joka on erikoistunut tekemään omalaatuisia covereita eri artistien isoista hiteistä – esimerkiksi sellaisista kuin Shape Of You.

Walk Off The Earth ei tyydy tekemään vain perinteisiä covereita, joissa käytetään kitaraa, rumpuja ja bassoa. Ei, Walk Of The Earth käyttää Shape Of Youn kohdalla soittimina muun muassa värikkäitä erimittaisia putkia, kiviä, kahvimukia ja kaulassa roikkuvaa haarukkaa. Lisäksi biisin aikana piipahdetaan TLC:n 1990-luvun lopun No Scrubs -megahitissä.

Ei huhhuh. Kova.

Suuren yleisön tietoisuuteen Walk Off The Earth tuli vuonna 2012, jolloin bändi julkaisi legendaarisen coverin Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used To Know -coverista. Yhtye coveroi kappaleen soittamalla viidestään yhtä kitaraa. Videota on katsottu YouTubessa yli 177 miljoonaa kertaa.

Yhtye palkittiin Kanadan merkittävimmässä musiikkigaalassa Juno Awardsissa vuoden yhtyeenä vuonna 2016. Palkintogaalassa vuoden artistiksi valittiin The Weeknd ja läpimurtoartistiksi Alessia Cara. Walk Off The Earth oli ehdolla myös fanikategoriassa, mutta sen voitto meni Justin Bieberille.

Vaikka yhtye tunnetaan pääasiassa covereistaan, se on julkaissut kuusi albumia, jotka sisältävät Gotye-coveria lukuun ottamatta bändin omaa musiikkia. Yhtyeen kappale Red Hands valittiin kanadalaisten musiikkikustantajien ja musantekijöiden toimesta vuoden kappaleeksi Kanadan radiogaalassa vuonna 2014.

Gotye- ja Ed Sheeran -covereiden välillä Walk Off The Earth on julkaissut lukuisia huikeita videoita, joilla he coveroivat muun muassa Adelea, Lordea ja The Chainsmokersia. Kaikkiin covereihin on lisätty jotain spessua – kuten kierrossa olevia ukuleleja sekä pyöriteltäviä letkuja.

Bändin YouTube-kanavaan kannattaa syventyä tarkemminkin: sen videota on katsottu yli 655 miljoonaa kertaa.

Tuollainen katselumäärä iso tae laadusta.

Lue myös:

Ed Sheeran on maailman isoin miesartisti, koska hän on kuin kuka tahansa meistä

Grammy-gaalan ihanin ihminen oli Adele – kaikki mitä hän teki oli täydellistä, vaikka laulaja mokasikin livelähetyksessä