Hyppää pääsisältöön

Grime-kunkku Skepta Blockfestiin – myös View ja Töölön Ketterä kiinnitettiin

Kymmenvuotisjuhliensa kunniaksi Blockfest kiinnittelee tasaisen tahtiin törkeän kovia artisteja.

Skepta esiintyi Suomessa viimeksi Ilosaarirockissa kesällä 2016. // Kuva: EPA / Andrew Cowie

Kun tässä on vasta juuri ja juuri toipunut siitä tiedosta, että Asa esittää legendaarisen Punainen tiili -albuminsa Blockfestissa, niin festari tiputtaa uusia superkiinnityksiä: englantilainen pitkän linjan grime- ja hip hop -artisti Skepta esiintyy festareilla ensimmäistä kertaa.

Grimen arvostetuimpiin nimiin lukeutuva artisti palkittiin tunnetun NME-musiikkilehden palkintogaalassa parhaimman britannialaisen miesartistin palkinnolla alkuvuodesta 2017. Artistin julkaisi viime vuonna Konninchiwa-nimisen albumin, joka palkittiin Brittien saarten parhaimman albumin Mercury Prize -palkinnolla.

Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainto korostaa, että Skepta on superkova kiinnitys ja että artisti on näyttänyt, että grime-musatyyli on tullut jäädäkseen.

- Toivotaan että Skepta vetää yhtä tiukan setin kuin Flow Festareilla vuonna 2015. Siellä miehen piti esiintyä Wileyn kanssa, mutta vetikin soolokeikan. Olin ensin vähän pettynyt, mutta Skepta pisti koko Black Tentin joraamaan, eikä kukaan itkenyt Wileyn perään, Lainto sanoo.

Britannian grime-skenen keulahahmo listattiin vuoden 2017 alussa yhdeksi vaikutusvaltaisimmista britannialaisista ihmisistä.

Sopii toivoa, että Skeptalle ei käy samalla tavalla kuin vuonna 2016: tuolloin hän oli tulossa Helsingin Äänivalliin keikalle, mutta joutui perumaan esityksen keikkapäivänä, kun oli hukannut passinsa Amsterdamiin.

- Onneksi passi on nyt löytynyt ja toivotaan että se pysyy tallessa Blockfesteille asti – näin kovaa grime-artistia ei noilla festareilla olla vielä nähtykään, Lainto sanoo.

Blockfestin uusi kivenkovia suomalaiskiinnityksiä ovat hiljattain Trippin’ Sober -musiikkivideon julkaissut ja paljon ulkomailla keikkaileva View, viime viikolla uuden biisin tiputtanut Töölön Ketterä, JVG, Tuuttimörkö ja Tykopaatti.

Blockfest on aiemmin kiinnittanyt Asan lisäksi muun muassa Lil Waynen, Migosin, Kuben, Evelinan ja Gasellit.

Blockfestin lipunmyynti on käynnissä.

Blockfest järjestetään Tampereella 18.–19. elokuuta. YleX on tapahtuman päämediayhteistyökumppani ja vahvasti mukana festarihumussa!

Lue myös:

Blockfest tekee kulttuurihistoriaa: Asa esittää legendaarisen Punainen tiili -albumin kokonaan livenä hip hop -festarin synttäreillä

Lil Wayne Blockfestiin – tässä kaikki uudet kiinnitykset

Blockfest nappasi supersuositun Migosin – muita juhlavuoden artistijulkaisuja Profeetat, Kube ja MC Taakibörsta