Hyppää pääsisältöön

Jarkko Tammisen Oi maamme! -video – selosta tai dubbaa oma versiosi!​

Selostus, dialogi ja koko äänimaailma vaikuttavat vahvasti siihen, mitä filmillä näyttäisi tapahtuvan. Pyysimme Jarkko Tammista keksimään äänettömälle lyhärille juonen, ja hän päätyi lannanluontiautomaattiin! Mitä sinun mielestäsi tässä lyhärissä tapahtuu?

Parempi katsoa kuin katua on Lii-Filmin lyhytelokuva vuodelta 1952. Tätä tehtävää varten seitsemänminuuttinen filmi on lyhennetty 3-minuuttiseksi, ja siitä on tehty hiukan arvoituksellisempi. Sinun tehtäväsi on äänittää lyhäriin uusi ääniraita! Voit selostaa, dubata tai vaikka laulaa repliikit, äänittää ne, ja panna ne oman tietokoneesi leikkaustyökalulla paikalleen.

Annoimme haasteen näyttelijä-imitaattori Jarkko Tammiselle, joka pääsi ensimmäisenä luomaan oman tarinansa tälle lyhärille. Katso, mitä Jarkko päätti filmissä tapahtuvan!

Mitä videossa sinun mielestäsi tapahtuu? Tee siihen omat äänet, ja lähetä se meille!

Videosi lopputeksteissä tulee lukea:

Selostus (tai: Äänet)
Sinun Nimesi

Materiaali
Lii-Filmi Oy/Yle Arkisto

Tuotanto
Yle Kulttuuri ja Viihde 2017

Kampanja on päättynyt eivätkä materiaalit ole enää ladattavissa.

Valmiin lopputuotteen voit lähettää meille täältä.

 • Kertovatko suomalaiset rivot paikannimet enemmän nimien keksijöistä kuin itse paikoista?

  Suomen paikat on nimetty käyttäjien kokemuksien perusteella.

  Suomessa on 2944 paska-sanan sisältävää paikannimeä. Rivot paikannimet hihityttävät tai närkästyttävät kartanlukijoita. Miksi sukupuolielimet ja eritteet ovat olleet niin yleisesti nimeäjien käytössä? Paikkojen nimeäminen on perustunut yleensä joko kuvailemaan mitä ko. paikka muistuttaa muodoltaan, sen käyttökelpoisuuteen tai johonkin vahvaan kokemukseen paikassa.

 • Avaruusromua: Kuunnellaan jääleinikkiä!

  Miltä kuulostavat pohjoisen uhanalaiset kasvit?

  Onko kasveilla sielu? Muun muassa tätä pohti antiikin filosofi Aristoteles, ja oli sitä mieltä, että ei. Ei ole. Kasvit ovat kyllä eläviä, mutta eivät samalla tavoin kuin eläimet tai me ihmiset. Kasvit elävät erilaista elämää, selitti Aristoteles, ja puhui kasvisielusta ja sen luonteesta. Suomalainen Band of Weeds tekee musiikkia kasvien äänistä. Miltä kuulostavat pohjoisen uhanalaiset kasvit nuokkuesikko ja jääleinikki? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Lisää tilaa ajattelulle!

  Musiikkia, joka hengittää joogan tahtiin.

  Sana jooga on sanskriitin kieltä ja se tarkoittaa ihmisen ja kaikkeuden välistä yhteyttä. Muinaisen Intian joogit opettivat, että ihmisen kehon, tietoisuuden ja hengityksen välillä on yhteys. Joogaa harjoittamalla he pyrkivät tasapainoon: syvään keskittyneeseen tilaan, joka rauhoittaa kehon ja mielen. Musiikki on myös ollut keino etsiä sisäistä rauhaa ja tasapainoa. Musiikilla ja mietiskelyllä on pitkä yhteinen historia. Eikä ole mikään ihme, että musiikki ja jooga ovat kohdanneet monella taholla. Tapani Rinne tekee musiikkia, joka rauhoittaa ja antaa tilaa ajattelulle. Musiikkia, joka hengittää joogan tahtiin. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri