Hyppää pääsisältöön

Jarkko Tammisen Oi maamme! -video – selosta tai dubbaa oma versiosi!​

Selostus, dialogi ja koko äänimaailma vaikuttavat vahvasti siihen, mitä filmillä näyttäisi tapahtuvan. Pyysimme Jarkko Tammista keksimään äänettömälle lyhärille juonen, ja hän päätyi lannanluontiautomaattiin! Mitä sinun mielestäsi tässä lyhärissä tapahtuu?

Parempi katsoa kuin katua on Lii-Filmin lyhytelokuva vuodelta 1952. Tätä tehtävää varten seitsemänminuuttinen filmi on lyhennetty 3-minuuttiseksi, ja siitä on tehty hiukan arvoituksellisempi. Sinun tehtäväsi on äänittää lyhäriin uusi ääniraita! Voit selostaa, dubata tai vaikka laulaa repliikit, äänittää ne, ja panna ne oman tietokoneesi leikkaustyökalulla paikalleen.

Annoimme haasteen näyttelijä-imitaattori Jarkko Tammiselle, joka pääsi ensimmäisenä luomaan oman tarinansa tälle lyhärille. Katso, mitä Jarkko päätti filmissä tapahtuvan!

Mitä videossa sinun mielestäsi tapahtuu? Tee siihen omat äänet, ja lähetä se meille!

Videosi lopputeksteissä tulee lukea:

Selostus (tai: Äänet)
Sinun Nimesi

Materiaali
Lii-Filmi Oy/Yle Arkisto

Tuotanto
Yle Kulttuuri ja Viihde 2017

Kampanja on päättynyt eivätkä materiaalit ole enää ladattavissa.

Valmiin lopputuotteen voit lähettää meille täältä.

 • Miten Minna Canth ehti?

  Mikä mahdollisti Minna Canthin valtavan elämäntyön?

  Palvelijoiden ja kauppa-apulaisten saatavilla olevan ja edullisen työpanoksen ansiosta Minna Canthilla oli mahdollisuus kirjoittaa tasa-arvoa edistäviä artikkeleita ja näytelmiä.

 • Avaruusromua: Palmut, hiekkaranta ja tähtikirkas yö

  Mitä on eksotiikka musiikissa?

  Mitä on eksotiikka? Mitä on eksotiikka musiikissa? 1950-luvulla se oli viihdyttäviä viuluja, intensiivistä tunnelmaa, villejä rytmejä ja salaperäisiä ääniä. Tuolloin levyillä soivat tunnelmat eksoottisilta kaukomailta: Aasiasta, Havaijilta, Amazonilta, Andeilta ja Afrikasta. Mutta musiikki ei ollut mitään kansanmusiikkia tai etnoa, vaan aitoa eskapistista viihdettä. Se oli eksoottista fantasiaa. Se oli epäaitoa muka-musiikkia. Se oli musiikillista kolonialismia. Mutta hyvin viihdyttävää, ja nykyään kuunneltuna mitä viehättävintä kitschiä ja campia. Ja eksotiikka viehättää yhä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Ne oli suunniteltu muuttuvaan maailmaan

  Ne oli tehty liikuteltaviksi ja korvattaviksi.

  Ne oli tehty liikuteltaviksi ja korvattaviksi. Niiden ei ollut tarkoitus olla ikuisia, vaan niiden rooli oli väistyä, kun tilalle tulisi jotakin uudempaa ja ehkä parempaa. Ne ovat värikkäitä ja sulavasti muotoiltuja tuoleja 1960-luvun alusta. Punainen, keltainen ja sininen. Edessä matala pöytä. Värikkäiden huonekalujen yläpuolella kuvassa lukee suurilla valkoisilla kirjaimilla: Optimistic Modernism. Optimistista modernismia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Asterix opettaa latinaa

  Asterix-kirjoja lukemalla voi suorastaan sivistyä.

  Asterix seikkailee -sarjakuvat perustuvat löyhästi Julius Caesarin jo ennen ajanlaskua kirjoittamiin Gallian sota -teoksien tapahtumiin.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri