Hyppää pääsisältöön

Kaksipäisen kotkan varjossa

Mikko Leppilampi ja Helena Vierikko Koivusalon elokuvassa Kaksipäisen kotkan varjossa.
Elokuvan päärooleissa näyttelevät Mikko Leppilampi ja Helena Vierikko. Mikko Leppilampi ja Helena Vierikko Koivusalon elokuvassa Kaksipäisen kotkan varjossa. Timo Koivusalo,Mikko Leppilampi,Helena Vierikko

TV1 lauantaina 15.4.2017 klo 11.05 - 13.00
Yle Areenassa vain suorana.

Kaksipäisen kotkan varjossa on Timo Koivusalon ohjaama rakkaus- ja taistelutarina kansakunnan kohtalon vuosilta. Elokuvamusikaali sijoittuu 1800-1900-lukujen taitteeseen, jolloin Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa.

Suomen sortovuosina sananvapautta rajoitettiin ja suomalaiset nuoret miehet pakotettiin liittymään Venäjän armeijaan.

Elokuva kertoo tarinan siitä, miten sanoilla voi muuttaa historiaa sekä toivosta, joka on yhtä väkevää kuin rakkaus ja joita yhdessä on vaikea nujertaa. Tarina kertoo pienen kansan päättäväisyydestä, jonka hiljainen voima teki mahdottoman mahdolliseksi.

Päärooleissa ovat Mikko Leppilampi, Helena Vierikko, Vesa-Matti Loiri, Anneli Saaristo ja Tapio Liinoja.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Timo Koivusalo. Tuotanto: Artista Filmi Oy, 2004. Elokuva on esitetty edellisen kerran vuonna 2012 TV2:lla.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.