Hyppää pääsisältöön

Kaksipäisen kotkan varjossa

Kaksipäisen kotkan varjossa on elokuva toivosta, joka on yhtä väkevää kuin rakkaus.
Elokuvan päärooleissa näyttelevät Mikko Leppilampi ja Helena Vierikko. Kaksipäisen kotkan varjossa on elokuva toivosta, joka on yhtä väkevää kuin rakkaus. yle tv1

TV1 lauantaina 15.4.2017 klo 11.05 - 13.00
Yle Areenassa vain suorana.

Kaksipäisen kotkan varjossa on Timo Koivusalon ohjaama rakkaus- ja taistelutarina kansakunnan kohtalon vuosilta. Elokuvamusikaali sijoittuu 1800-1900-lukujen taitteeseen, jolloin Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa.

Suomen sortovuosina sananvapautta rajoitettiin ja suomalaiset nuoret miehet pakotettiin liittymään Venäjän armeijaan.

Elokuva kertoo tarinan siitä, miten sanoilla voi muuttaa historiaa sekä toivosta, joka on yhtä väkevää kuin rakkaus ja joita yhdessä on vaikea nujertaa. Tarina kertoo pienen kansan päättäväisyydestä, jonka hiljainen voima teki mahdottoman mahdolliseksi.

Päärooleissa ovat Mikko Leppilampi, Helena Vierikko, Vesa-Matti Loiri, Anneli Saaristo ja Tapio Liinoja.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Timo Koivusalo. Tuotanto: Artista Filmi Oy, 2004. Elokuva on esitetty edellisen kerran vuonna 2012 TV2:lla.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.