Hyppää pääsisältöön

Nyt kehtaa kysyä! - Päivystävät dosentit vastaavat

Dosentit, VTT Antto Vihma (oik.) ja FT Miika Tervonen (vas.) vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin Ylen podcast-sarjassa 12.4.2017 alkaen.
Päivystävät dosentit Miika Tervonen (vas.) ja Antto Vihma (oik.) Dosentit, VTT Antto Vihma (oik.) ja FT Miika Tervonen (vas.) vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin Ylen podcast-sarjassa 12.4.2017 alkaen. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Anne Hämäläinen Podcast,miika tervonen päivystävät dosentit

Dosentit, VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin uudessa, 12.4.2017 käynnistyvässä 8-osaisessa podcast-sarjassa. Poleemista ajattelua ja älyllistä keskustelua tarjoava sarja on Vihman ja Tervosen vastaus puheisiin "kaikenmaailman dosenteista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta".

Yleisö voi kysyä päivystäviltä dosenteilta sosiaalisen median välityksellä aivan mitä tahansa. "Idea on yksinkertainen: te kysytte, me vastaamme. Olemme hyvin harvoin asioista aivan samaa mieltä, joten luvassa on yllättäviä näkökulmia, villejä assosiaatioita ja rohkeita väittämiä", Miika Tervonen lupaa.

"Sivistys ja lukeminen vaativat puolustajansa. Päivystävien dosenttien missiona on tuoda seksi takaisin teoriaan", Antto Vihma sanoo.

VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen ovat kansainvälistä uraa luovia tutkijoita, mutta myös aktiivisia keskustelijoita ja viihtyjiä. Kansainvälisen politiikan tutkija Vihma ja historiantutkija Tervonen osoittavat podcast-lähetyksissään, että oppiminen, tutkiminen ja debatointi tekevät elämästä rikkaampaa - ja usein myös oudompaa ja hauskempaa.

Podcastin kahdeksan jaksoa lähetetään huhti-toukokuussa. Uusi jakso julkaistaan Yle Areenassa aina keskiviikkoisin 12.4.2017 lähtien.

Dosentit, VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin Ylen podcast-sarjassa 12.4.2017 alkaen.
Päivystävät dosentit Miika Tervonen (vas.) ja Antto Vihma (oik.) Dosentit, VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin Ylen podcast-sarjassa 12.4.2017 alkaen. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Anne Hämäläinen Podcast,päivystävät dosentit

Dosentti, PhD Miika Tervonen
on historiantutkija ja yhteiskuntatieteilijä, jota kiinnostavat erilaiset kuvitellut yhteisöt, rajanvedot ja rajanylitykset. Hän on väitellyt Firenzen yliopistollisessa Eurooppa-instituutissa romanipolitiikan historiasta, ja tutkinut muun muassa suomalaista nationalismia, muuttoliikkeitä ja "kovien" rajojen paluuta. Miika harrastaa analogioita, nominalismia ja indie-musiikkia sekä siteeraa Stanislav Lemin Kyberias-kirjaa aina kun mahdollista. Vaikka Miika myöntää olevansa jonkinasteinen skeptikko, hän uskoo muutokseen ja näkee ironian mustekalan väripilvenä, jonka suojissa moderni ihminen pakenee älyllisiä ja moraalisia haasteita. Maaliskuussa 2017 Miika Tervonen palkittiin Koneen säätiön Vuoden Tiedekynä -palkinnolla.

Dosentti, VTT Antto Vihma
on kansainvälisen politiikan tutkija ja entinen ympäristöaktivisti, joka on ajan myötä oppinut käyttäytymään kalustetuissa huoneissa. Antto on erikoistunut valtioiden strategiseen ulkopoliittiseen vaikuttamiseen ja monenkeskisiin YK-neuvotteluihin. Hän kirjoittaa ja luennoi näistä aiheista milloin missäkin, useimmiten akselilla Boston–Helsinki. Inspiroituessaan Antto julkaisee kansainvälisen vertaisarvioidun artikkelin samassa ajassa kuin muut tekevät tutkimussuunnitelman. Antto kuuluu räppikeikkojen setäosastoon ja rakastaa paatoksellisella tavalla Don DeLillon kirjoja.

Yle Areenan podcast-sivulle

Yle Uutiset 4.4.2017: Seksi takaisin teoriaan! Päivystävät dosentit tuovat älyn säkenöintiä keskusteluun

Päivystävät dosentit Facebookissa

Lue myös - yle.fi:stä poimittua