Hyppää pääsisältöön

Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tilkkupeiton tarinoita

Tilkkupeiton tarinoita kertoo tilkkupeitossa asuvista eläimistä. Jokaisessa 4-minuuttisessa jaksossa yhdellä tilkkupeiton eläimistä on pulma, johon tarvitaan apua toisilta eläimiltä. Ensimmäisessä jaksossa kalalla on ongelma, sillä lammikossa ei ole vettä. Kalan apuriksi pulmaa omalla tavallaan saapuvat ratkomaan koira, jääkarhu, kettu ja norsu naapuritilkuista.

On tilkkupeitossani monta tilkkuystävää, ne öisin turvan antaa, päivin kutsuu leikkimään…

Tilkkupeiton tarinoita sopii parhaiten perheen pienimmille. Ohjelman tahti on rauhallinen. Tarinat ovat opettavaisia ja tunteita herättäviä. Tilkkupeiton tarinat näyttää lapsille, että arkipäivän tavallisistakin asioista voi luovuus ja mielikuvitus lähteä liikkeelle.

Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita
Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tilkkupeiton tarinoita

Ohjelman luoja Angela Steffen sai innoituksen animaation maailmaan omasta lapsuudestaan. Steffen haluaa kannustaa lapsia ratkaisemaan ongelmia animaation keinoin ja muistuttaa, että ystäviltä saa aina apua.

Suomalainen lukijaääni on Theresa Heinonen.

Tilkkupeiton tarinoita Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

  • “Hei vaan poppelit!”

    Poppelikumpu Pikku Kakkosessa maanantaisin.

    Poppelit Tipa, Lalla ja pikkuisin Nopsu ratkovat yhdessä eteen tulevia pulmia. Ratkaisu voi löytyä Poppelikummun metsän värikkäistä muodoista tai yhdessä arkipäivän ongelmia pohtien. Poppelikumpu Pikku Kakkosen maanantai-illoissa 20.11. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.