Hyppää pääsisältöön

Hulahula Suomi Ylen kanavilla 12.5. alkaen

Mira Luoti ja Ernest Lawson kaikkien aikojen juhannusjuhlatunnelmissa
Mira Luoti ja Ernest Lawson kaikkien aikojen juhannusjuhlatunnelmissa Mira Luoti,Ernest Lawson,hulahula suomi

Hulahula Suomi on uusi ohjelmasarja, joka kannustaa kaikki suomalaiset tanssimaan. Kuusiosainen tv- ja radiosarja tähtäävät juhannusaaton valtavaan yhteistanssiin.

Valmistautuminen Suomen yhteiseen juhannustanssiin alkaa jo toukokuussa uuden Hulahula Suomi -ohjelmasarjan myötä. Hulahula Suomi rohkaisee tavallisia suomalaisia uskaltamaan, päästämään irti - ja tanssimaan! Samalla todistetaan klisee jäyhän estoisesta pohjoisen kansasta myytiksi ja kuullaan koskettavia tanssitarinoita.

Yle TV1:n kuusiosaista tv-sarjaa juontavat muusikko Mira Luoti ja näyttelijä Ernest Lawson. Jaksojen aikana kierretään ympäri maan ja haastetaan koko Suomi mukaan tanssimaan. Kuudesta kaupungista - Oulusta, Kuopiosta, Rovaniemeltä, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä - kerätään mahdollisimman monipuolinen tanssiryhmä, joka valmistelee huippukoreografin avustuksella näyttävän tanssiesityksen ja esittää sen yleisölle. Samalla haastetaan kyseisen alueen asukkaat mukaan juhannuksena nähtävään massiiviseen yhteistanssiin. Mukaan tanssin iloon houkuttelevat myös paikkakunnalta kotoisin olevat kuuluisuudet Riku Nieminen, Maria Ylipää, Sampo Kaulanen, Lola Odusoga, Sampo Marjomaa ja Marco Bjurström.

Tanssia myös radioaalloilla

Hulahula Suomi kuuluu myös Yle Puheella. Perjantaisin tv-lähetyksen etkoina toimivaa lähetystä juontaa Mira Luoti. Ohjelman vieraaksi saapuu suomalaisille tuttuja nimiä, joita yhdistää ehkä yllättäväkin tanssitausta.

Myös Yle Radio Suomi ottaa tanssihaasteen vastaan ja puhuu Suomen radio -lähetyksissä kesäkuussa, miten tanssi näkyy ja kuuluu eri puolilla Suomea.

Tanssiteema huipentuu Yle TV1:ssä ja Yle Radio Suomessa juhannusaaton koko illan suoriin juhannuslähetyksiin.

Yle TV1, Yle Puhe ja Yle Areena 12.5.2017 alkaen