Hyppää pääsisältöön

Mikä Hulahula Suomi?

Yle toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ennennäkemättömän juhannuslähetyksen. Useiden tuntien suorassa Hulahula Suomi -lähetyksessä kierretään kaikenkokoisissa juhannusjuhlissa halki Suomen ja kootaan juhlijat koko maan kattavaan valtavaan yhteistanssiin. Kaikkien aikojen juhannusjuhliin on ilmoittautunut jo 130 tapahtumaa ympäri Suomen.

Yli 20 tuotantoyksikköä tekemässä koko illan mittaista livelähetystä eri puolilla Suomea, mukana maan suurimmat juhannusfestarit, lavatanssit ja mitä erikoisimmat paikallisjuhlat, helikopterikuvaa yötöntä yötä juhlivasta maasta ja huipennuksena huikea koko maan kattava yhteistanssi. Muun muassa näistä aineksista koostuu Ylen tämän kesän suursatsaus Hulahula Suomi. Kyseessä on ennennäkemätön ohjelmakokonaisuus, jolla halutaan juhlistaa 100 vuotta täyttävää Suomea yhdessä tanssien.

Matka kaikkien aikojen juhannusjuhliin alkaa jo perjantaina 12. toukokuuta uuden Hulahula Suomi -ohjelmasarjan myötä. Yle TV1:n kuusiosaista tv-sarjaa juontavat Mira Luoti ja Ernest Lawson. Mira Luoti vetää myös perjantaisin kuultavaa Yle Puheen Hulahula Suomi -ohjelmasarjaa.

Hulahula Suomi huipentuu juhannusaattona klo 22 yhteistanssiin

Kuusi viikkoa tanssin riemua ja tarinoita tv:ssä ja radiossa tähtää juhannusaatton suureen tanssihaasteeseen, eli kaikkien aikojen juhannusjuhliin!

Yle TV1:n viiden tunnin suorassa tv-lähetyksessä kierretään yli 20 tuotantoyksikön mukana ympäri Suomen ja tutustutaan suomalaisten juhannuksen viettoon. Helikopteri kuvaa yötöntä yötä ja juhlivaa kansaa, myös syrjäisimpiin kolkkiin tai kesämökkien laiturin nokkiin päästään ihmisten omien Facebook-suorien kautta. Hulahula Suomi kerää yhteen festivaalit, tanssilavat, kyläjuhlat, kaupunkien juhannustapahtumat ja ihmisten omat mökkibileet ja muuttaa 100-vuotisjuhlavuoden juhannusta viettävän Suomen yhdeksi valtavaksi virtuaaliseksi tanssipaikaksi.

Yle Radio Suomessa juhannusjuhlia vietetään jopa kahdeksan tuntia suorana! Hulahula Suomi -lähetystä Syvälahden Viihdekeskuksesta Kangasniemeltä juontavat Markus Turunen ja Marko Miettinen.

Kaikkien aikojen juhannusjuhliin odotetaan osallistujia aina Ahvenenmaalta Kilpisjärvelle. Mukaan on ilmoittautunut jo 130 tapahtumaa ympäri Suomen. Joukossa on suosittuja juhannusjuhlia isoista festareista paikkakuntien perinteisiin juhannusjuhliin mm. Tuusulassa, Rukalla, Punkaharjulla, Hämeenlinnassa, Turussa, Kuopiossa, Nokialla, Jyrkällä, Järvenpäässä, Aavasaksalla, Keuruulla, Muoniossa, Kuusankoskella, Rovaniemellä, Loviisassa, Sundissa, Lahdessa ja Helsingin Seurasaaressa. Tapahtumiin voi tutustua jo Hulahula Suomi -kartalta. Mukaan juhannusjuhliin toivotaan osallistujia kaikkialta!

Juhannuslähetykset huipentuvat tv:ssä ja radiossa klo 22 valtavaan yhteistanssiin, kun juhlatunnelmiin viritetty kansa vastaanottimien äärellä ja lukemattomissa tapahtumissa ympäri Suomen juhlii saman kappaleen tahtiin.

Musiikista vastaa Robin

Tahdit Hulahula Suomelle ja juhannusaaton yhteistanssille tarjoaa Robinin tuore hitti Hula hula.

"Ihan mieletön juttu, että tänä juhannuksena ympäri Suomen samaan aikaan tanssitaan mun biisiä!", Robin hihkuu.

Robin heitti huhtikuussa oman tanssihaasteensa kaikille tanssista innostuneille. Sosiaalisessa mediassa tunnistella #hulahulasuomi jaettavista tanssiesityksistä on valittu mielinkiintoisimmat mukaan Hulahula -tanssivideokuvauksiin toukokuussa.

Hulahula Suomi Yle TV1, Yle Puhe ja Yle Areena 12.5.2017 alkaen ja Yle TV1, Yle Radio Suomi ja Yle Areena suorana juhannusaattona 23.6.2017

Yle vastaa Hulahula Suomella Tanssin tiedotuskeskuksen haasteeseen

"Tanssin tiedotuskeskus heitti Ylelle Koko Suomi tanssii -haasteen. Halusimme ottaa haasteen vastaan näyttävästi ja järjestää tanssin ympärille ikimuistoisen ohjelmakokonaisuuden", kertoo Hulahula Suomi -hankkeen tuottaja Markku Mastomäki.

Katso, miten Ylen oma jengi ottaa Robinin Hula Hula -biisin koreografiat haltuun osana Hulahula Suomi -kampanjaa.