Hyppää pääsisältöön

Mira ja Erkku haluavat innostaa kaikenlaiset tanssijat mukaan

Hulahula Suomen juontajat Mira Luoti ja Ernest Lawson
Hulahula Suomea juontavat Mira Luoti ja Ernest Lawson Hulahula Suomen juontajat Mira Luoti ja Ernest Lawson Kuva: Yle/Antti Mikkola Hulahula Suomi,hulahulasuomi

Hulahula Suomen juontajilla Mira Luodilla ja Ernest Lawsonilla on hyvin erilaiset tanssitaustat. Mira on kisannut showtanssista MM-tasolla, Ernest puolestaan kiinnitti tulevan vaimonsa huomion jäykällä tanssillaan. Nyt he molemmat kannustavat kaikentasoisia tanssijoita mukaan liikkumaan!

Mira Luoti on tuttu PMMP:n laulajana ja lukuisista musikaaleista, mutta monelle voi tulla yllätyksenä, että hän on myös entinen MM-tason showtanssija. Vaikka kisaaminen ja päivittäiset tanssitreenit saivat väistyä musiikkiuran alta, on yläasteiässä alkaneella tanssiharrastuksella edelleen vahva vaikutus energisenä esiintyjänä tunnetun Miran elämässä.

Musikaalien myötä Mira kertoo saaneensa tanssimiseen uudenlaista rentoutta. Hän haaveili jo nuorena musikaalien joukkotanssikohtauksista, ja on innostava massojen liikuttaja itsekin. Silloin tällöin Mira vetää tanssitunteja mm. lapsille.

Mira kertoo myös liikuttuvansa tanssista helposti.

"Mulla saattaa mennä jopa liikuntakeskuksen ohjattu jumppatunti tunteisiin. Tykkään tehdä väliin vähän omia koreografioita ja antaa tanssin koskettaa. Liikkuminen ja hetki omaa aikaa tekee niin onnelliseksi!"

Tuleva vaimo tuli kommentoimaan Ernestin tanssitaitoa

Näyttelijä Ernest Lawson singahti suuren yleisön tuntemaksi viimeisimmän Putous-kauden myötä. Oulusta kotoisin oleva "Erkku" on luokanopettaja, joka valloittaa empaattisuudellaan ja lempeydellään.

Erkku oli junnuna intohimoinen jalkapalloilija, kiinnostui nuorena musiikista ja lopulta aikuisiällä siirsi intohimonsa teatteriin ja erityisesti improvisaatioon. Vaikka tanssi ei ole koskaan kuulunut Erkun harrastuksiin, on sillä ollut lähtemätön vaikutus hänen elämäänsä.

"Tapasin vaimoni opiskelijabileissä niin, että hän tuli kommentoimaan mun tanssiliikkeitä. Hän sanoi ihan suoraan, että mä saisin vähän relata mun tanssia, koska se näytti kuulemma niin hirveältä. Se oli kohtalokas keskustelunavaus!"

Erkku kertookin ymmärtävänsä kaikentasoisia tanssijoita ja haluaa inspiroida arimmatkin liikkujat mukaan. Myytti jäyhästä kansasta saa hänen puolestaan saada Hulahula Suomen myötä viimeinkin kyytiä.

Hulahula Suomi Yle TV1:ssä perjantaisin klo 21 alkaen 12.5.2017