Hyppää pääsisältöön

Panaman paperit toivat Pulitzer-palkinnon toimittajajärjestölle, mukana Ylen toimittajia

Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017.
Ylen toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottivat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Kuva: Yle/ Kjell Lindroos koura

Panaman papereita tutkinut kansainvälinen tutkivien toimittajien järjestö ICIJ (The International Consortium of Investigative Journalists) on voittanut Pulitzer-palkinnon. Suomesta ainoastaan Yle oli mukana tutkimassa asiakirjoja.

Panaman paperit vuodettiin panamalaisesta Mossack Fonseca -asianajotoimistosta saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle vuonna 2015. Asiakirjat jaettiin ICIJ-järjestön kautta sadoille toimittajille ympäri maailmaa. Ylen toimittaja Minna Knus-Galán ja Yleltä freelanceriksi siirtynyt Timo-Erkki Heino ovat ICIJ-järjestön suomalaisjäseniä.

Minna Knus-Galán ja Svenska Ylen toimittaja Kjell Lindroos osallistuivat tapauksen tutkintaan ja raportointiin. Panaman paperien sisältöjä käsiteltiin Ylen MOT- ja Spotlight -ohjelmissa.

Panaman papereita käsittelevä Yle TV1 ja Yle Fem kanavien yhteistuotanto MOT: Maailman suurin tietovuoto -ohjelma palkittiin Koura-pääpalkinnolla viikoittaisten ja sarjamuotoisten asiaohjelmien -sarjassa.

Pulitzer-palkinto jaetaan vuosittain Yhdysvalloissa. Palkintoja myönnetään journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista.