Hyppää pääsisältöön

Panaman paperit toivat Pulitzer-palkinnon toimittajajärjestölle, mukana Ylen toimittajia

Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017.
Ylen toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottivat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Kuva: Yle/ Kjell Lindroos koura

Panaman papereita tutkinut kansainvälinen tutkivien toimittajien järjestö ICIJ (The International Consortium of Investigative Journalists) on voittanut Pulitzer-palkinnon. Suomesta ainoastaan Yle oli mukana tutkimassa asiakirjoja.

Panaman paperit vuodettiin panamalaisesta Mossack Fonseca -asianajotoimistosta saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle vuonna 2015. Asiakirjat jaettiin ICIJ-järjestön kautta sadoille toimittajille ympäri maailmaa. Ylen toimittaja Minna Knus-Galán ja Yleltä freelanceriksi siirtynyt Timo-Erkki Heino ovat ICIJ-järjestön suomalaisjäseniä.

Minna Knus-Galán ja Svenska Ylen toimittaja Kjell Lindroos osallistuivat tapauksen tutkintaan ja raportointiin. Panaman paperien sisältöjä käsiteltiin Ylen MOT- ja Spotlight -ohjelmissa.

Panaman papereita käsittelevä Yle TV1 ja Yle Fem kanavien yhteistuotanto MOT: Maailman suurin tietovuoto -ohjelma palkittiin Koura-pääpalkinnolla viikoittaisten ja sarjamuotoisten asiaohjelmien -sarjassa.

Pulitzer-palkinto jaetaan vuosittain Yhdysvalloissa. Palkintoja myönnetään journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.