Hyppää pääsisältöön

Kommentti: Vain elämää -ohjelman All Stars -kausi on kuin encore, jota kukaan ei taputtanut

Mistä illallispöydässä puhutaan?

Vain elämää // Kuva: Promokuva

Seiska uutisoi tänään 12. huhtikuuta, että suosikkiohjelma Vain elämää päättyy ensi syksynä All Stars -kauteen. Seiskaa voi pitää tässä asiassa luotettavana lähteenä, sillä lehti on aiemmillakin kausilla osunut Vain elämää -uutisissaan oikeaan. Lehden saamien tietojen mukaan viimeisellä kaudella ovat mukana Cheek, Jari Sillanpää, Kaija Koo, Sanni, Jenni Vartiainen, Juha Tapio ja Toni Wirtanen.

Ninni Suomalainen // Kuva: Annika Miettinen

Tähtilaulajien keski-ikä on siis todella korkea, eikä nuorisoidoleita ole juuri mahtunut All Stars -ketjuun.

Miksi esimerkiksi Mikael Gabriel ei päässyt mukaan uudesta nosteestaan huolimatta? Entä miksi koko kansan popstara Antti Tuisku ei ole tähtikaartissa mukana? Myös VilleGalle olisi tuonut ohjelmaan lisää mielenkiintoa. Tosin kiintiöräppäreitä on mahtunut jokaiselle kaudelle vain yksi, ja tässä tapauksessa Cheek on kyllä paikkansa ansainnut.

All Stars -konseptin tarpeellisuus ylipäänsä ihmetyttää. Mihin tätä kautta tarvitaan? Ja mistä tähdet puhuvat illallispöydässä? Kaikkien tarinat on jo käyty läpi heidän omilla kausillaan. Keskitytäänkö siis nyt Vain elämää -suosion jälkeiseen aikaan artistien urilla? On täysin ymmärrettävää, että ohjelma täytyy lopettaa tai ainakin laittaa jäähylle, sillä Suomessa ei ole enää enempää riittävän isoja koko kansan tähtiä, jotka sopisivat ohjelmaan tai suostuisivat siihen.

Nyt kausi vaikuttaa kuitenkin encorelta, jota kukaan ei taputtanut.

Mitä nämä Suomen huippuartistit enää voivat saada ohjelmalta? Entä miten yleisö voi enää yllättyä näiden starojen covereista? Uudelleenlämmittely ei ole sopinut ohjelmaan ennenkään. Kaudet päättävät encoret tai duetot ovat aina olleet niitä ohjelman tylsimpiä jaksoja. Puhumattakaan puuduttavalla tavalla toteutetuista hyväntekeväisyysjaksoista, joita on nähty tuotantokausien ulkopuolella eri kokoonpanoissa.

Sanni on tämän encoren isoin hitti.

Sanni on ehdottomasti tähtikaartin kiinnostavin laulaja, sillä aikoinaan juuri hänen valinta ohjelmaan sai aikaan kohun. Keski-ikäiset ihmettelivät suureen ääneen, kuka tämä tämmöinen Sanni oikein on ja millä meriiteillä hän ansaitsee paikkansa ohjelmassa. Pari vuotta myöhemmin 23-vuotias Sanni kuuluu jo tähtiketjuun, eikä arvostelijat enää edes muista vihaisia twiittejään.

Viimeinen uudella kokoonpanolla toteutettava Vain elämää -ohjelma alkaa perjantaina 21. huhtikuuta. Kauden kiinnostavin tähti on Robin.

Lue myös:

Analyysissä tuleva Vain elämää -kausi: Nikke Ankaralla mahdollisuus uudeksi Mikael Gabrieliksi, Robin näyttää kaikille olevansa aikuinen

Analyysi: Cheek ja Elastinen ovat itse asiassa yllättävän erilaisia lavalla – tällaiset räppärit Profeetat-yhteiskonsertissa nähdään

Analyysi: Mikael Gabriel on Vain elämää -ohjelman vuoden 2016 voittaja – eikä niin käynyt sattumalta