Hyppää pääsisältöön

Analyysi: Vestan ura etenee vauhdilla, uuden levydiilin myötä poptulokkaalla on mahdollisuudet vaikka Vesalan kaltaiseen menestykseen

Tuore levydiili on ensimmäinen konkreettinen askel kohti Vestan unelmaa, esikoisalbumia.

Vesta kuuluu kiinnostavimpiin poplupauksiin tällä hetkellä. // Kuva: Andre Pozusis

22-vuotiaasta Vesta Burmanista eli Vestasta on tullut lyhyen ajan sisällä todella kiinnostava artisti oman Vielä1-kappaleen, Töölön Ketterän kanssa tehdyn Valitsemaanne numeroon -dueton ja Kauriinmetsästäjien Revi mua -fiitin takia.

Nyt artisti on ottanut uuden askeleen urallaan tuoreen levydiilin myötä. Vesta kiinnitettiin tällä viikolla Perttu Mäkelän eli DJPP:n Etenee Recordsille, joka tekee tiivistä yhteistyötä Warner Musicin kanssa. Eteneelle levyttävät myös Vesala ja Stig.

Vestalle voisikin povata tulevaisuudessa Vesalan kaltaista menestystä, sillä hänellä on poikkeuksellisen tunnistettava soundi ja tyyli sekä todella intensiivinen lavakarisma. Hänen vähäeleiset liikkeensä lavalla ovat maagisia. Lisäksi Vesta on taitava laulaja myös livenä.

Vesta on oivaltava biisinkirjoittaja ja tulkitsija, jonka potentiaalista on todennäköisesti kuultu vasta murto-osa. Jatkossa olisi kiinnostavaa kuulla häneltä duetto esimerkiksi Elias Gouldin kanssa, joka oli mukana tekemässä myös Vielä1-kappaletta.

Vestan soundia ei voi tällä hetkellä suoraan verrata kehenkään toiseen suomalaisartistiin. Ja se on hänen etunsa kovan kilpailun keskellä. Vaikka Vesta ei tee varsinaisesti pintapoppia, on suuri onni, että hän ymmärtää kertosäkeiden päälle. Olisi sääli, jos tällainen lahjakkuus jäisi vain pienen piirin tietoisuuteen ja kiertämään ikuisesti niitä festareiden pienimpiä sivulavoja.

Artistissa viehättää myös se, ettei hänen imagossaan ole mitään päälleliimattua. Orgaaninen hype on kasvanut omalla painollaan ilman väkinäistä yliyrittämistä. Vesta tietää tyylinsä ja on sille uskollinen. Onkin onni, että isompi levy-yhtiö nappasi artistin vasta tässä vaiheessa, kun Vesta tietää jo mitä haluaa.

Vesta kommentoi tuoretta diiliä Facebook-sivuillaan näin:

- Elämä on ihanaa ja asiat #eteneerecords. Nyt lähti levyläähätys käyntiin.

Vestan managerina jatkaa VILD Musicin Martin Linnankoski. Hän ei voi vielä paljastaa kaikkia yksityiskohtia uudesta yhteistyöstä YleX:lle, mutta kertoo, että Vestan debyyttilevy etenee. Sen julkaisuajankohta ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Etenee Records -diilin lisäksi Vesta kiinnitettiin jo aiemmin Fullsteamille, joka myy artistin keikat. Ensi kesänä Vesta esiintyy muun muassa Ruisrockissa, Flow Festivalilla ja Provinssissa. Tuleva kesä on Vestalle näytönpaikka, kun artistilla on mahdollisuus saada aivan uutta yleisöä festarikeikkojen myötä. Tässä on nähtävissä jotain samaa kuin Ellinooran viime kesässä, jonka myötä laulajan status nousi uudelle tasolle jo ennen debyyttialbumin julkaisua onnistuneiden festarivetojen myötä.

Vestan aiempien yhteistyökuvioiden vuoksi olisi voinut luulla myös, että laulaja kiinnitettäisiin PME Recordsille, joka on Töölön Ketterän ja Elias Gouldin levy-yhtiö, mutta Etenee on varmasti aivan yhtä hyvä vaihtoehto poplupaukselle.

Lue myös:

Teininä Vesta nautti hyvästä vihasta, nykyään hän kuuluu hurmaavimpiin ja mukavimpiin poptulokkaisiin

YleX Ensinäyttö: Kauriinmetsästäjät haluaa rikkoa illuusion viileästä imagosta niin Revi mua -videollaan kuin keikkareissuillakin

Fullsteamin tarina pienestä nyrkkipajasta megakeikkojen järjestäjäksi: Juha Kyyrö kuvailee Cheekiä realistiksi ja saa kiksit keikkabuukkauksien vaihtelusta