Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Lande: Uudistuneesta Sini Sabotagesta tulee mieleen Stig

Sini Sabotage kuulostaa Lande-biisissä paremmalta kuin pitkään aikaan.

Sini Sabotage haikailee landelle. // Kuva: Promokuva

Räppäri Sini Sabotage tunnetaan tällä hetkellä musiikkiuransa lisäksi myös Iholla-sarjasta, jossa hän dokumentoi omaa elämäänsä tv-katsojille. Artisti vaikuttaa hyvin aidolta tv:ssä, sillä hän ei pelkää näyttää ikäviäkään tunteita. Välillä Sabotage itkee kameralle, toisinaan hän taas bailaa ystäviensä kanssa. Artisti kertoi myös yhdessä jaksossa, että levy-yhtiö kielsi häntä aikoinaan olemasta aito julkisuudessa.

Sabotagen ura on ollut haastava. Levikset repee -biisin tuoman alkuräjähdyksen jälkeen ei ole tullut yhtä isoa hittiä. Se on ollut harmi, sillä Sini Sabotagen kaltainen räppäävä mimmitähti puuttuu Suomesta. Sille olisi tilaa.

Joka vuosi esimerkiksi otsikoihin nousee se, ettei räppifestareilla esiinny juurikaan naisia. Sabotage voisi olla täydellinen vahvistus näille kinkereille. Ja on hänet niissä nähtykin, muttei vuosittain. Alkaisiko tästä kappaleesta Sabotagen uusi aikakausi?

Sini Sabotage – Lande Landen leikkimielisyyden ja lyriikoiden vuoksi biisistä tulee mieleen naispuolinen Stig, mutta onko kappale tehty huumorilla vai vetääkö Sabotage ihan tosissaan?

Mä haluun mun elämään vähän kantrii,

ku sä oot niin lande,

I fuckin love it

-Lande, Sini Sabotage

Jurekin kanssa kahdestaan yhden studiosession aikana tehty Lande on hip hop -vaikutteinen elektropop-biisi. Sen myötä herää kysymys, onko Sini Sabotage enää räppäri vai onko hän tekemässä stigimäisen muuntautumisen urallaan? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mihin suuntaan hän on menossa seuraavaksi.

Lue myös:

Biisianalyysissä Huolel: Töölön Ketterän uusi biisi on armotonta tykitystä, jonka Kuben fiitti kruunaa

Biisianalyysissä Tänään ei nukuta: Vilma Alina tiivistää ihanasti kaipuun bestiksen luokse

Biisianalyysissä Rahan takii: Anatude iskee sellaiseen kultasuoneen, että on pakko twerkkaa koko kesä