Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia – Mikä saa nuoret naiset kilpailemaan täydellisestä kehosta?

Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä.
Aino (punaiset bikinit) jonottaa pääsyä esiintymislavalle. Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä. Kuva: Yle/Meira Valtonen Dokumenttiprojekti,dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia

TV1 maanantaina 25.6.2018 klo 21.30 - 22.45, uusinta sunnuntaina 1.7. klo 11.35
Katsottavissa Areenassa

Bikini fitneksestä on viime vuosina tullut nuorten naisten suosikkiharrastus.

Harrastus vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. Tarkan dieetin ja tiukasti ohjelmoidun, kovan treenaamisen avulla bikini fitness -harrastajat muokkaavat omaa ruumistaan kohti täydellisyyttä. Dieetti huipentuu kilpailulavalle, jossa kisataan paremmuudesta toisten harrastajien kanssa.

Mikä bikini fitneksen maailmassa vetää nuoria naisia puoleensa? Onko se tarve kontrolloida elämää ja omaa ruumista vai halu loistaa kauniina lavalla? Mikä saa nuoret naiset kilpailemaan keskenään ruumiin täydellisyydestä?

Toimittaja Kati Juuruksen dokumenttielokuva Muodonmuutoksia tutkii bikini fitness -ilmiötä. Dokumentissa seurataan neljän kunnianhimoisen naisen, Lindan, Jutan, Ainon ja Johannan, elämää.

Dokumentin nuorilla naisilla oma ruumis on jatkuvan tarkkailun ja pohdinnan kohteena. Sitä voi hallita, muuttaa, muokata ja rakentaa. Onko oman ruumiin kehittäminen kohti täydellisyyttä emansipaatiota vai sittenkin yksi naisruumiin ulkopuolisen kontrollin muodoista?

Tuotanto: Yle, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia
Jutta (siniset bikinit) odottaa pääsyä lavalle Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia
Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista.
Johanna ja Timo poseeraustreenissä. Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. yle tv1
Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista.
Jutta bikinisovituksessa. Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. yle tv1
Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä.
Aino (punaiset bikinit) jonottaa lavalle. Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä. Kuva: Yle/Meira Valtonen Dokumenttiprojekti,dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.