Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia

TV1 maanantaina 24.4.2017 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 29.4. klo 12.35
Katsottavissa Yle Areenassa

Bikini fitneksestä on viime vuosina tullut nuorten naisten suosikkiharrastus.

Harrastus vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. Tarkan dieetin ja tiukasti ohjelmoidun, kovan treenaamisen avulla bikini fitness -harrastajat muokkaavat omaa ruumistaan kohti täydellisyyttä. Dieetti huipentuu kilpailulavalle, jossa kisataan paremmuudesta toisten harrastajien kanssa.

Mikä bikini fitneksen maailmassa vetää nuoria naisia puoleensa? Onko se tarve kontrolloida elämää ja omaa ruumista vai halu loistaa kauniina lavalla? Mikä saa nuoret naiset kilpailemaan keskenään ruumiin täydellisyydestä?

Toimittaja Kati Juuruksen dokumenttielokuva Muodonmuutoksia tarkastelee bikini fitness -ilmiötä lähietäisyydeltä. Dokumentissa seurataan neljän kunnianhimoisen naisen, Lindan, Jutan, Ainon ja Johannan, elämää.

Dokumentin nuorilla naisilla oma ruumis on jatkuvan tarkkailun ja pohdinnan kohde. Sitä voi hallita, muuttaa, muokata ja rakentaa. Onko oman ruumiin kehittäminen kohti täydellisyyttä emansipaatiota vai sittenkin yksi naisruumiin ulkopuolisen kontrollin muodoista?

Tuotanto: Yle, 2016.

Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia
Jutta (siniset bikinit) odottaa pääsyä lavalle Dokumenttiprojekti: Muodonmuutoksia dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia
Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista.
Johanna ja Timo poseeraustreenissä. Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. yle tv1
Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista.
Jutta bikinisovituksessa. Bikini fitness on nuorten naisten suosikkiharrastus. Se vaatii ankaraa itsekuria, tiukkaa dieettiä ja rankkaa treenaamista. yle tv1
Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä.
Aino (punaiset bikinit) jonottaa lavalle. Aino jonottaa pääsyä esiintymislavalle bikineissä. Kuva: Yle/Meira Valtonen Dokumenttiprojekti,dokumenttiprojekti: muodonmuutoksia