Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Värikäs Väli-Amerikka

Koomikkoystävykset Dara Ó Briainn ja Ed Byrne matkaavat maailman pisintä tietä Yhdysvalloista Panamaan.
Koomikot Dara Ó Briain ja Ed Byrne matkaavat maailman pisintä tietä Yhdysvalloista Panamaan. Koomikkoystävykset Dara Ó Briainn ja Ed Byrne matkaavat maailman pisintä tietä Yhdysvalloista Panamaan. Kuva: Perry Images Limited yle tv1

TV1 tiistaisin 18.4. - 2.5.2017 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Koomikkoystävykset Dara Ó Briain ja Ed Byrne matkaavat maailman pisintä tietä, Panamericana-valtatietä (Pan American Highway) Yhdysvalloista Panamaan.

Kaksikon matka kulkee 1940-luvun seikkailijoiden jalanjäljissä. Kapeasta kärrypolusta on vuosikymmenten saatossa tullut merkittävä maanosia yhdistävä valtaväylä. Miehet ajavat hienojen maisemien keskellä ja pysähtelevät niin kaupungeissa kuin pienissä, mutta kiinnostavissa kohteissa.

18.4. Osa 1: Arizona-Meksiko

Koomikkoystävykset Dara Ó Briain ja Ed Byrne aloittavat pitkän matkansa Arizonasta ja suuntaavat kohti Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaa. Kaverukset huomaavat pian, että reissusta on tulossa vähintään yhtä jännittävä kuin 40-luvun seikkailijoilla.

25.4. Osa 2: Guatemala-Nicaragua

Koomikkokaksikon matka seikkailijoiden jalanjäljissä on edennyt Guatemalaan. Paikallinen autoilukulttuuri on vauhdikasta ja näyttävää. Nicaraguassa ihaillaan maanosan suurinta järveä.

2.5. Osa 3: Costa Rica-Panama

Matkan viimeinen etappi vie Costa Ricasta Panamaan. Dara ja Ed testaavat kykyjään karjapaimenina. Maailmankuulu kanava tekee matkalaisiin vaikutuksen.

Dara and Ed's Great Big Adventure. Tuotanto: Fremantle International Television/BBC, Britannia, 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.